• A Diablo 4 sem úszta meg a review bombingot
  • Jelenleg 4,8 ponton áll Metacritic-en a játék PC-s verziója
  • A játékosok a szerver problémák és a mikrotranzakciók miatt pontozzák le a programot
  • Persze azért akadnak pozitív hangvételű vélemények

A Diablo 4 még egészen biztosan sokáig lesz felkapott téma a játékosok körében, hiszen a Blizzard remekül (sokak szerint pedig egyenesen kiválóan) sikeredett akció-RPG-je évekig fogja kapni az új tartalmakat, emellett az ilyen-olyan kihívások is érdekes sztorikat szülhetnek – bár nem minden történet kaphat boldog befejezést. A programnak már a tényleges megjelenése előtt is sikerült elérnie egy fontos mérföldkövet, így aztán tényleg van miért pezsgőt bontania a stúdiónak, ám a felhasználók körében – mostanra lényegében szokás szerint – azért nem aratott olyan nagy sikert a játék.

diabloscore.jpg

Legalábbis, ami az értékeléseket illeti, mert míg a játék PC-s verziója 87 ponton áll Metacritic-en (a PS5-ös 88, az Xbox Series X-es pedig 92 ponton), addig felhasználói fronton ez már csak 4,8, ami enyhén szólva is elkeserítő. A játékosok zöme leginkább a szerverekkel kapcsolatos problémák miatt fejezte ki a nemtetszését (természetesen egyesek és nullák formájában), de sokan vannak, akik a monetizációs rendszert kritizálják. Ez mondjuk valahol érthető is a nyolc dolláros lópáncélok fényében, melyeket persze nem kötelező megvenni, ugyanakkor tény, hogy a kelleténél vastagabban fogott a ceruza. De olyan vásárlók is akadnak, akik egyenesen unalmasnak tartják a produktumot, és némileg sokallják a 70 dolláros árcédulát. Néhányan pedig a játék lényegi részeit illetik kemény szavakkal, kiemelve, hogy sem a fejlődési rendszert, sem pedig a képességeket és felhasználói felületet nem sikerült rendesen implementálni. Természetesen pozitív hangvételű vélemények is akadnak (ám messze nem ezek vannak többségben), melyek leginkább a grafikát, a művészi stílust és a zenéket dicsérik – bár a mikrotranzakciókkal még az alapjáraton elégedett játékosok sincsenek kibékülve. Később persze könnyedén változhat a játék megítélése, hiszen rengeteg frissítés és módosítás fog érkezni a jövőben, egyelőre viszont a Diablo 4 is beállt azon AAA címek egyre hosszabb sorába, amelyek inkább csak hideget kaptak a felhasználóktól.

A Blizzard lőtt pár öngólt az elmúlt években, de a Diablo 4-gyel mindent kijavíthatnak. Ha érdekel a Diablo 4, megtalálod a Konzolvilág kínálatában.