• A Blizzard 11 alkalmazottja állítja, hogy készül a Diablo 4
  • A fejlesztés azonban több érdekes fázison is átesett
  • Például egy ideig Dark Soulshoz hasonló játékot akartak készíteni belőle
  • Most pedig egy nyíltabb, szociálisabb élményben gondolkoznak

Egyre csak bonyolódik a helyzet a Diablo 4 körül. A rajongók közül sokan az idei BlizzConon várták volna a játék bejelentését, ám végül be kellett érniük a Diablo: Immortallal. Maga a Blizzard is kicsit bizonytalannak tűnik ezen a téren, hiszen egyes kiszivárgott információk szerint tervezték a Diablo 4 bemutatását, csak aztán meggondolták magukat, ezt viszont a fejlesztők egyértelműen tagadják.

Most pedig újabb érdekes részletek láttak napvilágot, hála egy riportnak, melyben összesen 11 Blizzard alkalmazott szólal meg. Kezdjük talán a legfontosabbal: azt mindegyik forrás megerősítette, hogy a Diablo 4 készül, azonban a jelek szerint a munkálatok korántsem folynak simán. Egy ideig például Souls-like játékként tervezték el a sorozat jövőjét, a tradicionális nézetet is TPP-re cserélve, most pedig egy sötétebb, durvább verzióban gondolkodnak, mely egyben kicsit nyíltabb és jobban támaszkodik a játékosok közti interakciókra is. A fejlesztők elmondása szerint olyan játékokból is próbálnak inspirálódni, mint a Destiny, és a szociális terek bevezetését is fontolgatják.

Továbbá érdemes lehet azt is megjegyezni, hogy a források szerint a Diablo 4 még a fejlesztés korai szakaszában jár, így a megjelenésére 2020 előtt nem nagyon érdemes számítani.

diablo-immortal-concept-art.jpg

A Blizzard lőtt pár öngólt az elmúlt években, de a Diablo 4-gyel mindent kijavíthatnak. Ha érdekel a Diablo 4, megtalálod a Konzolvilág kínálatában.