• A Doom Eternal sem okoz majd gondot a kalózoknak
  • A Bethesdának lehetünk hálás ezért
  • Ugyanis az egyik változatot nem védte a Denuvo

Szinte már paródiába illő ez az egész, és talán egyszerű reklámfogásra gyanakodnánk, ha nem arról a Bethesdáról lenne a szó, ami egy alkalommal egyszerű felhasználóknak adott véletlenül admin jogokat. Szóval belőlük simán kinézi az ember, hogy képesek egy, a saját üzletük szempontjából fontos elemet kihagyni a saját játékukból. Ráadásul ez nem is először esik meg, ugyanez megtörtént már a Rage 2-vel is.

A lényeg a következő: feldobták a Doom Eternalt a Bethesda Launcherbe, csak éppen maradt benne egy „Original” nevű mappa, amiben ott lapult a Denuvótól mentes exe fájl – ugyanez a steames változatra nem volt igaz. Persze gyorsan kapcsoltak, de nem elég gyorsan, a kalózok felfedezték a bakit, így hiába jött a patch, a bajt már nem orvosolta.

Ezután a Bethesda elgondolkodhatna pár dolgon. Egy, miért tesznek Denuvót a programjaikba, ha a Bethesda Launcherbe feltett változatot szinte tálcán kínálják fel a crackereknek. Másodszor, ki a fene az, aki kétszer képes ugyanazt a bakit elkövetni? És harmadszor, tényleg erőltetni akarják a Bethesda Launchert, ha más sincs vele, csak a baj? Nyilván, a kérdések költőiek.

Támogasd te is a PC Gurut!