A Dragon Age: Origins ugyebár némi késéssel, de mégiscsak megérkezik PC-re és X360-ra november 5-én (vagy ennek környékén, az előrendelők lehet, hogy már november 2-3. körül megkapják), sima és gyűjtői verzióban, PS3-ra pár héttel később, 20-án. Azt már korábban tudtuk, hogy a csomagban plusz tartalmak is lapulnak, ám mint kiderült, az urak mindezt sajátos köntösben és formában juttatják el hozzánk. Hogy miről van szó?

Nos, a megjelenés napjától tulajdonképpen három DLC válik elérhetővé. Az első neve Warden's Keep, mely a legnagyobb falat a trióból: egy dungeon-alapú küldetés, hat új képességgel, csomó cuccal és egy bázissal, ahol eladhatjuk az összeszedett motyóinkat. A természetfeletti szállal átszőtt sztori helyszíne egy elátkozott erőd, amelyben egykor a játék történetének középpontjában álló ősi rend, a Grey Warden birtokában volt (az extra holmik egyike például egy Grey Warden mágikus vért). Ez a csomag „természetesen” nem ingyenes lesz, 560 MSP-be, illetve 7 dollárba kerül (PSN-en ugyanennyiért szerezhetjük majd meg), és ebből adódóan nem része még a gyűjtői verziónak sem, ám a kizárólag bizonyos online áruházak által kínált Deluxe Digital Edition tartalmazza. Egy kis bekukkantás:



A következő pakk neve The Stone Prisoner, és egy Shale nevű kőgólem karakterrel bővíti az univerzumot, aki a játék kezdetétől fogva csapatunk tagjává választható, és persze saját háttértörténettel gazdagítja kalandozásunkat, beszélget társainkkal, kommentálja a felkeresett helyeket, egyszóval sokszínűbbé teszi élményünket. Ez tulajdonképpen ingyenes, azaz benne lesz a digitális kiadásokban, a dobozos verziókban (bármely változatban) pedig letöltőkódot kapunk, ám aki később szeretné majd megvenni, már 15 dollárt (1200 MSP) kell fizetnie érte. Róla is van videónk, íme:



A harmadik elem már tényleg ingyen van, ami mondjuk érthető is, hiszen egyetlen, ámbátor teljes vértezetről van szó, melynek neve Blood Dragon Armor, és igazi különlegessége (azon kívül, hogy egy hírhedt nevarrai sárkányvadász készíttette sárkányvérrel erősítve, hogy megvédje magát tüzes ellenfeleitől -- a sors fintora gyanánt aztán emberek mészárolták le őt...), hogy a Mass Effect 2-ben is viselhetjük majd (szintén letöltőkód formájában lesz a dobozos verziókban) , sajátos, de mindenképp dicséretes és ügyes árukapcsolás gyanánt. Íme:



Érdekes, izgalmas megoldások – ha másért nem, ezekért minden bizonnyal emlékezetes lesz a Dragon Age. De azért reméljük, nem csak ezekért...