Idén már szinte biztos, hogy meg fog jelenni a BioWare műhelyében készülő Dragon Age: Origins -- igaz később, mint azt vártuk, hiszen nemrég az év második felére tolták a debütálás napját. A boltokba kerüléshez közeledve egyre többet tudunk meg a játékról, többek között arról az érdekes mechanizmusról is, aminek hála a játék elején az általunk kiválasztott kaszttal a fő történetszálat megelőzően egy rövidke előzményt is átélhetünk. Az eredettörténet alatt hozott döntéseink befolyásolják a főcselekmény szál végkimenetelét, annak elágazásait, és a döntési lehetőségeinket is. Összesen hat faj közül választhatunk majd, akik mind valamilyen érdekes történetet mesélnek el, lássuk miket:

Dragon Age: Origins - eredettörténetDragon Age: Origins - eredettörténetDragon Age: Origins - eredettörténet

Dalish Elf:
Az „igazi elfek” utolsó tagjaként az a sorsod, hogy a klánoddal együtt bolyongj, de az embereid múltjának egy furcsa relikviájával való találkozás azzal a veszéllyel fenyeget, hogy elszakadsz mindentől, amit ismersz.

City Elf (Városi elf):
Mindig is a városi uraid elnyomása alatt éltél, de mikor a helyi főúr kijelenti, hogy őt illeti az első éjszaka a menyasszonyoddal és az esküvőd romokba dől, az eddig felgyülemlett harag egy elsöprő bosszú formájában ölt testet.

Dwarf Commoner (Törpe polgár):
Egy olyan világba születtél, ahol minden a rang, azonban te semmivel sem emelkedsz ki a tömegből, csak a helyi bűnözők vezetőjének szinte láthatatlan szolgája vagy, mígnem megadatik a lehetőség, hogy bebizonyítsd: vagy valaki.

Dragon Age: Origins - eredettörténetDragon Age: Origins - eredettörténetDragon Age: Origins - eredettörténet

Dwarf Noble (Törpe nemes):
Mint a törpe király kedvenc fia büszkén vállalod el az első katonai megbízásodat, de rá kell jönnöd, hogy a törpe királyság politikai csatározásai sokkal nagyobb veszélyt rejtenek, mint a csataterek.

Mage (Mágus):
Egy olyan erőt birtokolsz, amit a legtöbben egy veszélyes átoknak tartanak, ezért életed nagy részét a Circle of Magi nevű rend eldugott tornyában töltötted, ahol egy hosszú kiképzésben vettél részt a rettegett templomosok felügyelete mellett. Az utolsó próbatételed előtt állsz, amit ha sikeresen teljesítesz, tanúbizonyságot teszel az erődről, de ha elbukod, véged.

Human Noble (Nemesember):
Olyan világban élsz, ahol a lojalitás csak másodlagos a pénz és a hatalom mellett, a több éves diplomáciai és hadtudományi tanulmányaidat pedig komoly próba elé helyezik, mikor az apádat elárulják azon az estén, mikor a testvéred éppen háborúba indulna.