• Egy Star Wars projektet töröltek
  • De kettő még készül az EA-nél

A Kotaku jelentéséből tudjuk, hogy egy Viking néven futó Star Wars projektet, közelebbről egy nyílt világú elemekkel tűzdelt Battlefront spin-offot az Electronic Arts nemes egyszerűséggel eltarolt, mert már látszott, hogy nem készül el az új konzolok rajtjára, így nem lehet belőle generációs nyitócím. Persze nem sokat segített rajta az sem, hogy az EA Vancouver és a Criterion közötti fizikai távolság is nehezítette a fejlesztést.

De a rossz hír mellé van jó hír is, méghozzá kettő: a Star Wars Jedi: Fallen Order folytatása már készül, és az EA Motive műhelyében is megindult egy “kisebb, jóval szokatlanabb” Star Wars játék fejlesztése. Ez a korábbi kettő lenullázott projekt után is legföljebb döntetlenre hozza ki az állást, feltéve ugye, hogy ezeket már nem kaszálják el.

jedi-fallen-order-art-2.jpg

Csak magam nevében nyilatkozhatok, mikor azt mondom, hogy talán Star Wars Jedi: Fallen Order sikere óta az Electronc Arts rájött, hogy nem feltétlenül kell mindenbe a multiplayert és a játék-mint-szolgáltatás elvét beleerőltetni. De lehet, hogy csak naiv vagyok...