Egymilliárd aktív felhasználó van a Facebookon

A Facebook alapítója, a milliárdos Mark Zuckerberg a mai nap saját profiljának üzenőfalán jelentette be, hogy elérték az egymilliárd aktív felhasználót az oldalon.

"Ma reggeltől több mint egymilliárd ember használja aktívan a Facebookot minden hónapban. Ha ezt olvasod, köszönöm, hogy engeded a kis csapatomnak, hogy téged szolgáljon! Segíteni benne, hogy elérjük az egymilliárdos álomhatárt, csodálatos dolog, erre vagyok a legbüszkébb egész életemben. Elköteleztem magam, hogy nap, mint nap azon dolgozzak, hogy a Facebook a ti kedvenc oldalatok legyen. Egy nap talán a világ többi részével is kapcsolatot fogunk teremteni."

Hát... izé, erre már tényleg nehéz szavakat találni. Ha ez a szám hiteles, és kiszűrték benne a hamis, illetve duplikált profilokat, akkor ez azt jelenti, hogy a Föld minden hetedik (!!!) emberének van saját adatlapja. Felmerül a kérdés, hogy ez mennyiben rombolja az egyéni szabadságot, a személyes teret, illetve az ember, mint digitalizálható adathalmaz, mennyit ér a világ nagyvállalatainak. És persze az sem utolsó kérdés, hogy a játékvilágra nézve mit jelent, hogy gyakorlatilag az összes gamer fent van Facebookon.

A válaszokat a ti képzeletetekre bízzuk.


A jeles esemény alkalmából a Facebook elkészíttette első reklámfilmjét, amely a Nike-reklámokat is jegyző Wieden+Kennedy ügynökség alkotása.