Jack’s back: a Facebook-ügy!A videojátékok esküdt ellensége azért nyújtott be periratot a dél-floridai törvényszéken a Facebook ellen, mert az nem szedette le a feldühödött játékosok róla publikált megjegyzéseit.

Az kétségtelen, hogy a megkeseredett, játékok ellen gyűlölködő ügyvédet a Facebookon sem kedvelik: tömérdek kisebb-nagyobb csoport külön oldalakon keresztül szidja: "gyűlölöm Jack Thompsont", "állítsák meg Jack Thompsont", "tiltsák már be Jack Thompsont" kommentárokat lehet olvasni a témában.

Az ügyvéd azt állítja, hogy a Facebook-írások egy része veszélyes rá nézve, és "sok fájdalmat és aggodalmat" okoznak neki. Egy olyan állítást is idéz a periratban, mely szerint "Jack Thompsont pofán kéne már vágni egy Atari 2600-zal". Egy másik Facebook-felhasználó 50 dollárt adna annak, aki Jack Thompsonnak alaposan elkeni a száját és ezt videóval be is bizonyítja.

Thompson azért is panaszkodott, hogy amióta láthattuk a televízióban, többször is piszkálták: a házára lőttek, autóját tönkre vágták, sőt még egy "szexuális segédeszközt" is küldtek neki postán, éjszakánként pedig régebben ki kellett kikapcsolnia telefonját, hogy a dühös játékosok ne hívogassák.

Az ügyvéd Barack Obama ügyét hozta fel: az amerikai elnökkel kapcsolatban is volt egy "megöljük-e Obamát?" szavazás, amelyet leszedett a Facebook és a 40 milliós kárpótlás mellé ő is ugyanezt követeli. "Az elnökkel ellentétben Thompsont nem védi meg az amerikai titkosszolgálat!" -– panaszkodott a játékellenes aktivista.

Parry Aftab, egy internetes ügyekkel foglalkozó ügyvéd szerint Thompsonnak nincs túl sok esélye a per megnyerésére, ugyanis a Facebooknak semmilyen jogi felelőssége sincs azzal kapcsolatban, hogy felhasználói mit publikálnak rajta.