Jack Thompson ismét pofára esettJack Thompson, az agresszív játékok ellen örökké harcoló aktivista szigorú törvényjavaslatát már csak egyetlen embernek, a utahi kormányzónak kellett volna aláírnia, miután a hónap elején a Utah állambeli képviselőház elfogadta, március 12-én pedig az állami szenátus is rábólintott 25:4 arányban. Obo hírében nem is olyan régen még azt olvashattuk, hogy Jack Thompson már diadalmaskodott.

Az egykori ügyvéd álma végre tényleg beteljesülhetett volna: ha a szigorú törvényt beiktatják, minden mozinak, illetve játékokat árusító boltnak 2000 dolláros bírságot kell kifizetnie akkor, ha megsértik azt a szabályzatot, amely szerint tilos 17 éven aluli személyeknek "M" besorolású játékot eladni, illetve "R" besorolású filmekre beengedni őket.

Jon M. Huntsman kormányzó azonban — igen meglepő módon — megvétózta a javaslatot. „Bár gyermekeink védelme a nem nekik való médiumoktól valóban dicséretes cselekedet, ugyanakkor a javaslat nyelvezete annyira általános, hogy egészen biztosan könnyedén megtámadnák a jogászok, arra hivatkozva, hogy alkotmánysértő módon ellentétes az USA alkotmánya Első Kiegészítésében (First Amendment), és/vagy a Kereskedelmi Záradékban (Dormant Commerce Clause) foglaltakkal.” — indokolta döntését a kormányzó. Sokan viszont arra tippelnek, hogy az exügyvéd botrányai és gyakran nevetségessé váló nyilatkozatai is e döntés felé vitték a kormányzót.