• 2023. június 2-án debütál az Irány a Pókverzum 2
  • Visszatér Miles Morales, Gwen Stacey, Pókember 2099 és a japán Pókember

A járványidőszak elején jóformán hetente érkeztek a filmpremierek halasztását közlő bejelentések, mára azonban elszoktunk a kényszerű csúszásoktól. Most a Sony mégis átrendezte naptárát. A stúdió bejelentette, hogy október 7-én debütál a Lyle, Lyle, Crocodile című élőszereplős-CGI animált hibrid musicalvígjáték, míg az eredetileg október 7-én bemutatni tervezett Irány a Pókverzum 2 végül 2023. június 2-án kerül mozivászonra.

A 2018-ban hatalmas sikert és kritikai elismerést bezsebelő animációs filmből trilógia készül. A történet főhőse a tinédzser Pókember, Miles Morales, aki egy párhuzamos univerzumba lépve kapcsolatba kerül a Pókember 2099 néven is ismert Miguel O’Haraval és Gwen Stacy-vel. Az Across the Spider-Verse című második rész során visszatérnek hőseink, hogy egy korábbinál hatalmasabb ellenféllel nézzenek szembe.

mv5bognhmjeyndkty2m2os00mdkxltkymgqtyzu5yzg2otnlnjkyxkeyxkfqcgdeqxvymtezmti1mjk3v1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

Ugyan az eredeti direktor triót leváltották, Joaquim Dos Santos, Kemp Powers és Justin K. Thompson csapatában is bízhatunk. Powers nevéhez fűződik az Oscar-díjas Lelki ismeretek, de több Star Trek: Discovery rész forgatókönyvét is jegyzi. Dos Santos és Thompson nagyjátékfilmes rendezői debütálásukra készülnek. Előbbi eddig olyan animációs tévésorozatok készítésében vett részt, mint például a Korra legendája és az Avatar – Az utolsó léghajlító, míg utóbbi a Pókverzum és a Derült égből fasírt animátoraként dolgozott. A forgatókönyvet Dave Callaham (Wonder Woman 1984Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája), Phil Lord (Irány a Pókverzum, A Lego-kaland) és Christopher Miller (A Lego-kaland) írja.