• Az HBO Max törölte A farkas gyermekei 3. évadját
  • A Warner új stratégiájának keretében elkaszált más produkciókat is
  • Felszólították a rajongókat, hogy megnyilvánulásaikkal segítsék a szériát
  • Amit új streamingszolgáltatónak igyekeznek eladni

Hiába Ridley Scott produceri védőhálója, az izgalmas koncepció, a mutatós sci-fi körítés és a cliffhangerrel – lezáratlan, felsrófolt fináléval – végződő második évad, az HBO Max bejelentette, hogy nem rendeli meg A farkas gyermekei (Raised by Wolves) folytatását. A szolgáltató közleményében megköszönte a stáb, különösen az alkotók, Scott, Aaron Guzikowski és David W. Zucker munkáját, akik művészi és különleges módon varázsolták a közönséget a Kepler-22b bolygóra.

A nagyszabású sci-fi a közeli jövőben játszódik, amikor az emberiség uralma alá hajtja, gyarmatosítja a világegyetemet. A két részre szakadt univerzum egyik fele meggyőződéses hívő, ellenségeik pedig a technika racionalizmusát tartják iránymutatónak. Hőseink két android, Apa és Anya, akik embergyerekeket nevelnek materialista szellemiségben egy idegen bolygón. A második évadban a robot szülők hat embergyerekükkel együtt csatlakoznak egy újonnan alakult ateista kolóniához. A tudomány felsőbbrendűségének fanatikus hirdetésére programozott gépek nehezen illeszkednek be az új közösségbe, ráadásul Anya „természetes gyereke” az emberiség elpusztításával fenyeget.

Noha a nézettségi adatokat nem ismerjük, a döntést feltehetően nem a sorozat sikertelensége, hanem az újonnan alakult Warner Bros. Discovery stratégiai szempontjai indokolták. A WarnerMedia és a Discovery áprilisi egyesülését követően a cég már bejelentette a DC és a Harry Potter univerzum bővítésére vonatkozó terveit, leállította új sorozatok gyártását és törölte a mindössze két hónapos CNN+ streamingszolgáltatást.

mv5bzmy5nde3oditzdfioc00m2u2ltkyzmutzjgzogu1zmqymgi1xkeyxkfqcgdeqxvymdm2ndm2mqv1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

A Farkas gyermekei egyik főszereplője, az Apát alakító Abubakar Salim a bejelentés előtt, tegnapi tweetjében közölte, hogy a nemzetközi közönség szeretete és a sorozat biztos koncepciója ellenére törölhetik a produkciót. Arra szólította fel a rajongókat, hogy megnyilvánulásaikkal segítsék Scott Free-t, aki jelenleg másik platformnak igyekszik eladni a műsort. Ti szívesen látnátok a harmadik évadot?