• Csütörtökön debütál A Gucci-ház a mozikban
  • Ridley Scott két kultikus filmje, az Alien és a Szárnyas fejvadász sorozatadaptációt kap
  • Mindkét produkció 8-10 epizódos tévésorozat lehet, ha megrendelik a pilotok folytatását

Ridley Scott mostanában követhetetlen mennyiségű produkció bábájaként tűnik fel. Nemrég debütált a jegypénztáraknál elhasaló Az utolsó párbaj című történelmi eposza, amit csütörtökön Adam Driver és Lady Gaga főszereplésével követ a XX. század leghírhedtebb családi gyilkosságát feldolgozó filmje. A kultikus rendező máris dolgozik egy Kitbag című Napóleon hatalomra jutását bemutató művön, január 15-én kezdődik a forgatás, amit a Gladiátor 2 követ majd.

Ennyivel azonban nem éri be a nyolcvanhárom éves direktor. A BBC interjújában megerősítette, hogy valóban élőszereplős sorozatadaptációt fejlesztenek két legsikeresebb filmje, a Szárnyas fejvadász és A nyolcadik utas: a Halál alapján. Utóbbihoz „már megírtuk a pilot epizódot. Készen állunk, hogy bemutassuk a tévésorozat első tíz óráját.” Valószínűleg tíz epizód várható tehát – legalábbis az első évadban. (Érdekesség, hogy november elején jelent meg egy animációs Szárnyas fejvadász sorozat az Adult Swim műsorán.)

aaaabdnf55epfw0y548w-fbblqagt-nvlrfzp5a5-axxviqkzi4tujglfd-iykhd-nwbrqafz6mhxtpsypaije35q4epdq.jpg
(A kép forrása: Netflix)

Hasonló munkálatok zajlanak az Alien esetében is. Jelenleg a pilot forgatókönyvét, illetve egy 8-10 részes szériára szóló szinopszist írnak. A produkció az FX gondozásában készül, a Légiót is jegyző Noah Hawley vezetésével. A csatorna elnöke, John Landgraf korábban elárulta, hogy ez lesz az Alien-univerzum első produkciója, ami a Földön játszódik. Hozzátette, hogy az első rész horrorisztikus stílusát és a folytatás szakadatlan akciószekvenciát ötvözik, a végeredmény pedig teljesen székhez szögezi majd a nézőket.

asgrjretgwafg.png
(A kép forrása: Port)