A Sony tavaly mutatta be a PS Vita 2000-et, a marokkonzol karcsúsított változatát. A felfrissített modell 20 százalékkal vékonyabb és 15 százalékkal könnyebb, mint az elődje, tartalmaz 1 GB belső memóriát, mindenféle színben kapható, s ami a legfontosabb: a csodaszép OLED panelt egy olcsóbb, de nem sokkal rosszabb LCD egységre cserélte a Sony, így faragva a költségeken.

A konzol tavaly október óta kapható Japánban, február 7-től azonban Európába, pontosabban az Egyesült Királyságba is eljut a gép. A Sony épp most jelentette be, hogy a PS Vita 2000 180 fontos vételárral a jövő héttől kezdődően a szigetországban is elérhető lesz -- ez jelentős árcsökkenés, hiszen a Vita eddig alsó hangon 230 font volt. Arról még nincs hír, hogy Európa többi részében mikor jelenik meg a konzol.

A bejelentés mellé a Sony leleplezett egy 10 PS Vita-játékból álló csomagot is, februári megjelenéssel. Ebben az Alien Breed, a Thomas Was Alone, a Velocity Ultra, a Men's Room Mayhem, a Coconut Dodge, a Revitalized, a Limbo, a Hotline Miami, a Total Recoil és a Superfrog HD található meg 25 euróért, illetve ugyanez megvásárolható 200 euróért is, egy PS Vita (nem tudni, melyik modell) és egy 4 GB-os memóriakártya társaságában.