A Sony a TGS előtti sajtótájékoztatóján bejelentette a karcsúsított PS Vita konzolt. Ez egy 20 százalékkal vékonyabb és 15 százalékkal könnyebb verzió, ami kerekebb vonalainak és változatos színvilágának (fekete, fehér, zöld/fehér, világos kék/fehér, rózsaszín/fekete, zöld/fekete) köszönhetően barátságosabb és kényelmesebb külsővel várja a leendő vásárlókat.

Az új, PCH-2000 gyártói kóddal illetett, 1 GB beépített tárhelyet tartalmazó konzol másik fontos változása az elődhöz képest a fogyókúra és a színek mellett az, hogy a kijelző már nem OLED, hanem LCD panel -- a cserére valószínűleg költségcsökkentés miatt volt szükség. Érdemes még tudni azt is, hogy az akkumulátor most már hat óra játékot bír, tölteni pedig USB kábelen is lehet. A világhálóval csak wifin keresztül tud kommunikálni a konzol.

A felfrissített PS Vita október 10-én fog megjelenni Japánban 190 dollárnak megfelelő áron, ám várhatóan a közeljövőben nyugatabbra is eljut a gép, bár dátumot még nem kaptunk.

A Sony továbbá bejelentette a PS Vita TV nevű dobozkáját, amivel a tévénken játszhatunk a PS Vitára írt játékokkal, de természetesen csak azokkal, melyekhez nem szükséges az érintésérzékeny felület. A november 15-én megjelenő USB-, Ethernet- és HDMI portot tartalmazó (a Sony mellékel HDMI kábelt), wifit és Bluetooth-t is kezelő hardver november 15-én jelenik meg Japánban nagyjából 95 dollárért, de lesz egy 150 dolláros, Dual Shock 3 perifériát tartalmazó kiszerelés is.

A tévére kapcsolódó, mindösszesen csak 6 cm széles és 10 cm hosszú hardver letölthető PSP és PS1 játékokat is kezel, valamint lehetővé teszi azt is, hogy a PS4-en futó játékainkat egy másik szobából élvezzük a PS Vita konzolunkon.

ps-vita-tv.jpg