A Batman Superman ellen: Az igazság hajnala hasonló lesz, mint a Marvelnél a szintén 2016-ban érkező Amerika kapitány: Polgárháború. Az univerzum két legismertebb hőse egymásnak esik. Ám míg a Marvel világában inkább ideológiai okokból – meg talán némi ellenszenvből – pofozza fel Rogers Starkot, addig Bruce Wayne-nek sokkal személyesebb okai vannak arra, hogy kirúgja a Föld bolygóról a Clark Kentként éldegélő Supermant.

A film közvetlen folytatása lesz Az acélembernek, olyannyira hogy a 2013-as film egyik legvitatottabb eleme, azaz Metropolis módszeres lerombolása és ezzel valószínűleg pár ezer ember megölése szolgáltatja Batmannak az alapot arra, hogy gyűlölje Supermant és megpróbáljon tenni valamit ellene. Ehhez viszont minden tudása, pénze és technikai apparátusa is kevés lehet.

A minap kiadott exkluzív videó is ezt látszik alátámasztani, hiszen nagyon úgy tűnik, hogy Batman másokkal együtt Superman, vagy legalábbis egy olyan katonai csoport fogja, ami istenként tekint az Acélemberre, hiszen érkezésekor menten térdre rogynak.

A 2016 márciusában mozikba kerülő Batman Superman ellen: Az igazság ligájában újra Henry Cavill bújik bele a piros köpenybe, de nem ő az egyetlen, aki visszatér Az acélemberből. Lois Lanet megint Amy Adams, míg Martha Kentet ezúttal is Diane Lane alakítja, Perry White újfent Laurence Fishburne lesz, de – valószínűleg egy cameo erejéig – Michael Shannon szintén visszatér Zod bőrébe.

Mint ismeretes, Batmant Ben Affleck formálja meg, ám más szuperhősök is tiszteletüket teszik. Megjelenik a trailerben már megmutatott Wonder Woman (Gal Gadot), Aquaman (Jason Momoa) és Villám (Ezra Miller) is. Mellettük még számíthatunk Jeremy Ironsra (Alfred), Jesse Eisenbergre (Lex Luthor) és Jeffrey Dean Morganra (Thomas Wayne).