Igen, a The Witcher 3: Wild Hunt Xbox One változat gyűjtői csomagja különböző lesz a többi platformétól, ami haragos kommentek özönét hozta a kiadóra.

Hogy miért? Hát azért, mert Xbox One-on a csomag tartalmazni fog két exkluzív tárgyat: egy hatalmas, vászonból készült, részletes világtérképet, illetve két csomag 150 lapos gwent kártyajátékot. A leírás szerint a gwent egy törpök által feltalált játék, "önmaga egyszerűségével és elképesztő mélységgel", amelyet a The Witcher 3: Wild Hunt minden platformváltozatában játszani lehet majd, igaz, csak digitálisan.

A CD Projekt RED közleményben válaszolt a dühös kommentekre. Elmondásuk szerint ők mindig a játékosok érdekét tartják szem előtt, játékaik PC-s verziója ezért jön ki mindig DRM nélkül, és ezért adják ugyanazt a játékot mindenkinek, hogy ne tegyenek különbséget. Ugyanakkor megértik, hogy ez az extra kívánatos lehet más játékosok számára is, de mivel ők nem kínálnak exkluzív, kereskedőfüggő DLC-ket, mást kellett kitalálniuk. Emiatt döntöttek a kártya és a térkép mellett, hogy így támogassák a partnereiket szerte a világon. Egy picit szomorú felhanggal azt is megjegyezték a közleményben, hogy ilyen komment-cunamival nem találkoztak az előrendelői extrák (képregények, medálok, poszterek stb.) kiosztásakor, pedig azok tényleg kereskedőfüggők voltak.

Ez a plusz extra reményeik szerint jobb eladásokat generál majd, de e pénzeket nem nyaralásra fogják elkölteni, hanem arra, amit eddig is tettek: a lehető legjobb játékok készítésére, ahogy azt az elmúlt tíz évben is tették (Witcher 4, valaki?). Ugyanakkor az szomorúsággal tölti el őket, ha egyesek azt gondolják, hogy a két pakli kártya és a világtérkép Xbox One exkluzívvá tétele a saját értékeik elárulása lenne -- a végső döntést azonban mindig a játékosok hozzák meg. A következő hónapokban ugyanakkor még rengeteg dolgot fognak bejelenteni a játékkal kapcsolatban, és arra is ígéretet tettek, hogy nem lesz több exkluzív extra.

The Witcher 3: Wild Hunt Xbox One Collector's Edition