PC

A VG24/7 stábjának köszönhetően érkezett némi új játékmenet a Remember Me-ből. A főszerepben ezúttal a harcrendszer van, mely a stáb elmondása szerint először nagyon furcsa és érthetetlen, de aztán belejön az ember és szépen osztogatja a pofonokat.

Ha az előbbi videó nem lett volna elé, akkor íme egy kis ráadás. Ebben a játék első pár percét élhetjük át, ám őszintén szólva nem javaslom a megtekintését, hiszen oda a friss élmény, mikor majd mi irányítjuk a hősünket -- persze, aki már nem bír magával, s követeli a megjelenést, az nézze meg nyugodtan, hátha segít.

A Square Enix 2012-ben indította el a Core Online szolgáltatását, melynek segítségével naponta 20 percet ingyenesen lehet játszani a cég termékeivel, míg előfizetéssel korlátlan hozzáférést szerezhetünk. Most azonban ingyenesen elérhetővé és letölthetővé vált mindenki számára a Hitman: Sniper Challange, amely előrendelői extra volt az Absolution mellé.

Ez lenne a következő DayZ? A mindösszesen három főt számláló fejlesztőcsapat berkeiben készülő The Stomping Land egy mondatban jellemezve semmivel sem különbözik a népszerű zombis modtól, hiszen itt is egy könyörtelen világban kell minél tovább túlélnünk, a különbség azonban mégis óriási. Az unalomig ismételt zombik helyett itt dinoszauruszok a fő ellenfeleink -- vadászként egy célunk van, mégpedig az élelem megszerzése, s noha nagyon könnyű a szép számmal megtalálható kisebb hüllők legyilkolása, a problémát a vérszag által odavonzott nagyobb dögevők jelentik, akik könnyűszerrel elveszik a zsákmányunkat.

Az alábbi videóban a csapat egy kis betekintést enged a játékmenetbe, mely a vadászat, a menekülés és a csapdák felállításának tengelyén mozog. Az érdekes koncepció megvalósulását ti is segíthetitek egyrészt a projekt Kickstarter oldalán, másrészt pedig a Steam Greenlighton.

Az EA a gazdasági konferenciáján jelentette be, hogy megszakította partneri kapcsolatait a különböző fegyvergyártókkal, a cégek termékeit azonban továbbra is szerepeltetni fogják a programjaikban. A kiadó elmondása szerint sosem fizettek vagy kaptak pénzt azért, hogy egy-egy típus feltűnjön az adott lövöldében, egyszerűen csak jelen voltak a mordályok, s ezentúl is így szeretnék ezt csinálni.

Íme néhány kép a Wargaming.net következő nagy durranásnak ígérkező játékából, a World of Warshipsből.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Friss képek jelentek meg a The Wolf Among Usból. A játék a Telltale Games berkeiben készül, s a Fables képregénysorozatot veszi alapul. A történet szerint a mesék földjéről száműzött Bigby Wolfot alakítjuk, akinek az a feladata, hogy a New Yorkban tengődő, hasonló helyzetben lévő mesehősöket megvédje.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Az EA Labels elnöke, Frank Gibeau a cég gazdasági konferenciáján bocsánatot kért a SimCity startját körülvevő problémák miatt, s azt ígérte, hogy többet ilyen nem fog előfordulni. „Megtanultuk a leckét; azon vagyunk, hogy jobban fel tudjuk mérni a keresletet, s ki is tudjuk azt szolgálni.” -- tette hozzá.

Megjelentek az első képek a napokban megszellőztetett Pacific Rim-játékból. A program a WWE-sorozat alapján készült játékokat jegyző Yuke’s műhelyében készül, s ahogy az sejthető, a srácok egy újabb verekedős játékkal rukkolnak elő, csak éppen ház méretű pankrátorok helyett ház méretű robotok és szörnyek fognak összecsapni.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A LucasFilm május 6-án lefoglalt egy sor doménnevet a Star Wars-sorozattal kapcsolatban, pont azon a napon, mikor kiderült, hogy az Electronic Arts veszi át a játékfejlesztői és kiadói teendőket. A nevek a következők: StarWarsRebels.com, StarWarsWolfPack.com, WookieHunters.com, WolfPackAdventures.net, Order67.net, GunganFrontier2.com, GunganFrontier3.com, GunganFrontier4.com.

A Minecraft a világ legnagyobb homokozója, melyben már számtalanszor bebizonyosodott, hogy mindent el lehet készíteni. Ennek egyik legutóbbi példája George Martin Királyvára vot, most pedig a Star Wars: New Hope első öt percét ültette át valaki Minecraft változatba, mely szinte tökéletesen adja vissza az eredeti űreposz hangulatát. Az anyag készítője mindenki segítségét kéri, hogy elkészülhessen a teljes film.

Múlt héten már bemutattuk a Resident Evil: Revelations második fejlesztői videóját, azóta pedig megérkezett a harmadik, melyben a fejlesztők azt mesélik el, hogyan próbálják a játékosra ráhozni a frászt.

A Good Old Gamesen keddig szinte ingyen lehet hozzájutni olyan fantasztikus kalandprogramokhoz, mint a The Longest Journey, annak folytatása, a Dreamfall, a Resonance, vagy pedig a Machinarium. Az akciós csomag 12 játékot tartalmaz, majdnem 52 dollárért, ami kereken 81 dolláros megtakarítást jelent. A játékok természetesen önállóan is megvásárolhatók, ebben az esetben pár cím kivételével négy dolláros árat kell fizetni.

Kilenc percnyi videó tekinthető meg a Shadow of the Eternals című játékból, melynek elkészítésére a fejlesztők másfél millió dollárt kértek a Kickstarteren. Ebből eddig 134.000 dollár jött össze, azonban a gyűjtésből 26 nap még hátravan, de már így is bepillantást nyerhetünk a fejlesztés alatt álló programba.

A Defiance fejlesztői ebben az évben öt DLC-t szeretnének megjelentetni a játékukhoz. Érdekes visszajelzést kaptak a játékosoktól, az egyik például azt írta, hogy „olyan mély a játék, mint egy zacskó chips, de kétségkívül szórakoztató. Szeretnék kapni belőle két zacskóval, és némi szalszával fűszerezve.” Ehhez kapcsolódik, hogy a Defiance-sorozat tulajdonosa, a SyFy berendelte a sorozat 13 részből álló második évadját, melyet idén összel kezdenek el forgatni, és jövő tavasszal mutatnak majd be.

A Hellraid megkapta második videóját, melyben a játékmenetbe pillanthatunk be. Ismerős, nem? Hát persze, a Painkillerben is ez volt!

Ezen a héten már olvashattatok egy infóbombát a Watch Dogsról, melyhez újabb adalék érkezett: a Ubisoft megkereste a Kaspersky Labet, hogy nyújtsanak segítséget a hackelés megvalósításában: "A Kaspersky egy híres biztonsági cég, amely óriási tapasztalattal rendelkezik, ez a szakterületük. Elküldtük a munkatársainkat, tervezőinket, hogy véleményt gyűjtsenek a játékba beépített hackelés valóságáról. Érdekes reakciókat kaptak. Egyes esetekben a cég szakemberei elmondták, igen ez lehetséges, de volt olyan is, amelynél közölték, hogy nem működne."

Július 12-én érkezik a Civilization V eddigi legnagyobb kiegészítője, a Brave New World, mely a Firaxis ígérete szerint jelentősen kibővíti az alapjáték tartalmat. A kiegészítő témája a kultúra, diplomácia, és turizmus lesz. Ehhez jelent meg egy új trailer, melyet alább láthattok.

A PopCap bejelentette, hogy 2009-es sikerjátékuk, a Plants vs. Zombies facebookos átirata, a PvZ Adventures jelenleg bétaállapotban van, de május 20-án hivatalosan is elstartol. Az ígéretek szerint a játék tartalmazni fogja ugyanazt a könnyed humort, mint ami az eredeti játék sajátja is volt, mindezt izometrikus nézetbe bújtatva. Természetesen a játék nagyban fog alapozni a barátokra, ismerősökre, akiknek a kertjébe akár teljes zombihordákat is küldhetünk…

A cikk még nem ért véget, kattints a lapozáshoz!

1 2