A múlt hét sem volt eseményekben visszafogott a filmek és sorozatok világában. Megtudtuk, hogy az Uncharted-film nem kerül be a mozikba jövőre, Duncan Jones pedig elárulta, hogy egyszerre büszke és dühös a Warcraft: A kezdetek miatt. Ugyanakkor elhunyt gyerekkorunk egyik kedvenc komikusa. Lássuk, mi történt a múlt héten a filmvilágban.

Filmek

83 éves korában, Alzheimer-kórban elhunyt Gene Wilder komikus, aki olyan filmekben nevettetett meg minket, mint az Ifjú Frankenstein, a Vaklárma vagy éppen a Dutyi dili. Utóbbi kettőben Richard Pryorral játszott együtt, akikkel legalább olyan ismert párost alkottak, mint Bud Spencer és Terence Hill (Richard Pryor 2005-ben hunyt el). Wildert utoljára 1999-ben, a Pryorral utolsó közös filmjében, a Folt a zsákját-ban láthattuk utoljára a moziban.

gene-wilder.jpg

Mark Hamill elárulta, hogy ugyan most levágta a szakállát, de a 9. rész forgatási munkálataira vissza kell növesztenie. Ez azt jelenti, hogy Luke Skywalker visszatért a harmadik trilógia záró epizódjára – ugyanakkor nem garantált, hogy túléli a 8. részt, hiszen akár szellemként is megjelenhet a folytatásban.

És akkor most ugorjunk át a decemberben érkező Zsivány Egyesre. Két fontos szereplő, Orson Krennic (Ben Mendelsohn) és Galen Erso (Mads Mikkelsen) – róla lentebb láthatjuk az első képet – háttértörténetéről hullott le a lepel. E szerint a klón háborúk idején a mind a Köztársaság, mind a Konföderáció azon van, hogy új, erősebb fegyvereket fejlesszenek. Mint ahogy azt A klónok támadásából megtudhattuk, a szeparatisták a Halálcsillagban látják a fegyverek fegyverét, ám azt Dooku gróf (alias Darth Tyranus) lepasszolja a mesterének, Darth Sidiousnak. (Azóta már azt is megtudtuk, hogy a Halálcsillag a Geonosis mellett kezdett épülni, és ezért a Birodalom kiirtotta a bolygó lakóit.)

Palpatine kancellár Krennicet bízza meg a Halálcsillag-projekttel, aki régi barátját, a zseniális energiakutatót, Galen Ersót szeretné megnyerni a projektnek, ám ő a szeparatisták fogságában van. Krennic kiszabadítja a tudóst és feleségét, Lyrát, valamint lányát, Jynt (Felicity Jones) a fogságból, ezzel lekötelezve Ersóékat.

Galen és Lyra kezdetben azt hiszik, hogy kutatásaikkal jól célt szolgálnak, ám amikor rájönnek, hogy Krennic az eredményeiket egy egész bolygó elpusztítására képes fegyver fejlesztéséhez szeretné használni, megszöknek, hogy megmentsék magukat és a Galaxist a Halálcsillagtól.

galen-erso-star-wars-rogue-one.jpg

Új trailert kapott a Morgan, ami egy mesterségesen létrehozott, kifejezetten veszélyes lányról szól. Az előzetes érdekessége, hogy a jeleneteit az IBM Watson API nevű számítógépe, egy mesterséges intelligencia állított össze több száz thriller és sci-fi trailereinek áttanulmányozásával.

A Warcraft: A kezdetek nagyon csúnyán elhasalt az Egyesült Államokban, így könnyen lehet, hogy a folytatás – már ha lesz – ott legfeljebb blu-rayen jelenik meg. Sky Moore, a kínai-amerikai koprodukciókkal foglalkozó Stroock & Stroock & Lavan munkatársa szerint a film valószínűleg inkább Kína-centrikus lesz, több kínai színésszel.

Blu-rayen 17 percnyi extra jelenetet és új címet kap a női Szellemirtók. Ezentúl már úgy hivatkozhatunk rá, mint Ghostbusters: Answer the Call. Az elképzelés nem rossz, mert így legalább könnyebben megkülönböztethetjük az első Szellemirtóktól. Emellett a korongon lesz még 60 percnyi, a filmbe nem visszaillesztett törölt jelenet, két bakiparádé, öt kisfilm a forgatásról és több audiokommentár is. A kiadvány úgy tűnik, hazánkban is megjelenik – a bővített változat kapott szinkront –, valamikor decemberben.

The Resurrection címmel folytatódhat a Passió. Állítólag Randall Wallace már dolgozik a forgatókönyvön, és Mel Gibsont is foglalkoztatja a téma.

Állítólag a Sony 150 milliót ajánlott fel Daniel Craignek, ha még két James Bond-filmet elvállal. Filmenként 75 millió dollár rekord ajánlat, ebből már két közepes költségvetésű film, vagy egy blockbuster kijönne.

Ben Affleck tette közzé az alanti videót, amin Deathstroke-ot láthatjuk. A találgatások szerint ezzel a karakter bekerül a DC filmes univerzumba, és vagy Az igazság ligájában, vagy a Batman-filmben fog debütálni.

 

Magyar premierek szeptember 8-án:

  • Kilenc élet
  • Mondd ki, hogy uborka!
  • Florance: A tökéletes hang
  • Sully: Csoda a Hudson folyón

Sorozatok

A TNT tévésorozatot szeretne készíteni az Engedj be! című thrillerből, a pilotepizódot már be is rendelte. A sorozat élére Jeff Davist, a Farkasbőrben alkotóját állították.

A Gotham szeptember 19-én induló harmadik évadának Mad City lesz az alcíme, és egy ilyen posztert kaptunk hozzá:

gotham-s3-poster.jpg

A 2017. január 6-án debütáló hatodik évaddal lezárul a Grimm története, ráadásul ez a szezon 22 epizód helyett csak 13-ból fog állni.

2017-ben jön a Stranger Things második évada. Ezt eddig is tudtuk, de most legalább már hivatalos. A 9 epizódosra tervezett szezonban mindenki visszatér, és négy új szereplővel bővül is a sorozat. Az egyik producer, Matt Duffer azt is elárulta, hogy a második évad olyan szellemben készül, mint ahogy anno az Aliens és a Terminator 2, vagyis teljesen más hangvételű lesz az elődhöz képest, ugyanakkor megőrzi annak szellemiségét.

Jim Broadben (Harry Potter és a Félvér herceg) csatlakozik a Trónok harca stábjához, aminek hetedik évadában igen jelentős szerepet fog játszani – bár az nem derült még ki, hogy mit.

Október 2-án rajtol el a Shameless hetedik évada, ehhez kaptunk most egy trailert.

Megjött az első hivatalos kép a Sherlock jövőre debütáló negyedik évadából, amin Benedict Cumberbatch és Martin Freeman látható, mint Sherlock Holmes és Dr. John Watson.

sherlock-season-4.jpg

Szeptember 23-án startol el a Longmire ötödik évada, amihez most új trailert kaptunk.