Ez a hét sem volt eseménytelen, hiszen megjött az (állítólagos) utolsó Resident Evil-film, a Final Chapter előzetese, akárcsak a Zsivány Egyes – Egy Star Wars történet új, látványos trailere, és még azt is megtudtuk, hogy az Assassin’s Creedben a játékokból is átköszön néhány karakter. Emellett sajnos elbúcsúztunk két olyan embertől, akiknek sok filmes élményt köszönhettünk. De természetesen azért jó hírek is akadtak, szóval ne is szaporítsuk a szót, lássuk, mi történt a filmvilágban ezen a héten.

Filmek

Sajnos két halálhírrel kell kezdenünk. A héten elhunyt Csörögi István szinkronrendező, akinek nagyjából 300 film magyar változatát köszönhettük. A minap pedig a 81 éves Kenny Baker ment el, akit a legtöbben valószínűleg R2-D2-ként ismerünk, hiszen az első öt Star Wars-filmben ő bújt bele a kis droidba.

Elő-trailert kapott az Arrival, amiben Amy Adams egy olyan tolmácsot alakít, akinek az emberek és egy, a Földre érkező idegenek között kell összekötőt játszania. A filmben a történeten és a karaktereken lesz a hangsúly, nem pedig a látványon, amit el is hihetünk, ha megnézzük a rendező, Denis Villeneuve (Sicario – A bérgyilkos) eddigi munkáit.

A Warner számára még mindig fontos egy új, önálló Superman-film, amiben ismét Henry Cavill játszaná az Acélembert. Persze, hogy ez mikor valósul meg, egyáltalán, megvalósul-e valaha is az egyre rosszabb kritikákat kapó (pedig véleményem szerint azért annyira nem rossz) filmek után, az jó kérdés.

Ha már Warner és DCU, két érdekesség. Az egyik, hogy egy néző beperelné a stúdiót, amiért azok félrevezették az Öngyilkos osztag trailerével – egész pontosan azt nehezményezi, hogy az előzetesek azt sugallták, hogy Joker fontos szerepet kap, aztán a moziban kiderült, hogy inkább csak afféle cameószerepe van.

A másik érdekesség, hogy a Pornhubon a Suicide Squadra rákeresők aránya tízszeresére nőtt a film bemutatása óta, és Harley Quinn is magasan veri a szuperhősök és szupergonoszok mezőnyét az említett „kulturális oldalon”. Bár az oldal jellegét tekintve fura, hogy a mezőnyben jóóóóval kevesebb a női képregény-karakter, mint a férfi. Sőt, a top 5-ben csak Harley van.

pornhub-comis-static.jpg

Összeállt az Ocean’s-trilógia spin-offjaként aposztrofált film szereplőlistája. George Clooney-t és Brad Pittet Sandra Bullock és Cate Blanchett váltja, a többiek pedig: Helena Bonham Carter, Mindy Kaling, Rihanna, Anne Hathaway és Nora Lum. Illetve még rebesgetik Elizabeth Bankst is. A filmet Gary Ross rendezi, illetve ő az egyik író is, a másik Olivia Milch.

Az Olimpián nem csak a Zsivány Egyes, de a Doctor Strange is megmutatkozott egy harmadik trailerrel.

2018-ban jöhet a harmadik Bad Boys-film, a Bad Boys for Life. A mozit Joe Carnahan rendezi, és természetesen visszatér Will Smith és Martin Lawrence.

Állítólag Han mellett nem csak Chewbacca, hanem Lando Calrissian is feltűnhet a 2018-ban érkező Han Solo-filmben. A szerepre természetesen nem Billy Dee Willamst akarják újra megnyerni, hanem egy fiatal színészt. Sőt, állítólag már meg is találták Donald Glover képében, akit legutóbb a Mentőexpedícióban láthattunk. Ha ez igaz, akkor valószínűleg tanúi lehetünk majd annak, hogyan került Hanhoz egy bizonyos ócskavas.

Red band, azaz vágatlan trailert kapott a Tapló télapó 2.

Magyar premierek augusztus 18-án:

  • Eliot, a sárkány
  • Ben-Hur
  • Pattaya
  • Haverok fegyverben
  • Sing Street

Sorozatok

George R.R. Martin könyvsorozatából, a Wild Cards-könyvekből készít sorozatot a UCP. Ebben a világban egy alternatív történelemmel bíró Amerikába látogathatunk el a második világháború után, ahol a Wild Card nevű vírus átírta az emberek DNS-ét, így teremtve szörnyszülötteket és szuperhősöket.

Killer Crock is feltűnik majd a Gotham harmadik évadában, míg Harley Quinn egy későbbi szezonban fog megjelenni. Plusz kaptunk egy képet az új Poison Ivy-ról, akit a harmadik évadtól Maggie Geha fog alakítani, nem pedig Clare Foley. A karakter átalakulására a sorozaton belül is lesz magyarázat.

poison-ivy-gotham.jpg

A Clayne Crawford (Riggs) és Damon Wayans (Murtaugh) főszereplésével készülő Halálos fegyver című tévésorozatban feltűnhet majd Leo Getz és Lorna Cole is, akiket a mozifilmekben Joe Pesci és Rene Russo alakítottak.

A CBS szeretné folytatni a 11. évaddal az Agymenőket. A sorozat szeptember 19-én tér vissza a tévék képernyőjére a 10. évaddal, amiben több részben feltűnik majd Dean Norris is, aki a Howard és Leonard találmánya, a kvantum giroszkóp után érdeklődő, légierős századost fog alakítani.

Nagyobb szerepet kap Dolph Lundgren A zöld íjászban. Még nem tudjuk, kit alakít majd, de az biztos, hogy Oroszországban játszódó visszaemlékezésekben tűnik fel, és negatív figura lesz.

Megérkezett a trailer a Netflix harmadik MCU-sorozatához, a Luke Cage-hez. A karakter már nem lesz ismeretlen azoknak, akik anno látták a Jessica Jonest, de valószínűleg annak megtekintése nélkül is élvezhető lesz az új sorozat.