Rövid szünet után újra itt vagyunk, újabb híreket hozunk a filmek és sorozatok világából. Az elmúlt héten megnéztük a Haverok fegyverben című mozit, ami igen kellemes meglepetést okozott, és az is kiderült, hogy folytatódik az Angry Birds animációs film. Emellett megismerhetünk néhány szereplőt a Trónok harcából, új infókat kaptunk a Bad Boys harmadik részéről, forgatási képeket láthatunk a Thor: Ragnarokból és képek szivárogtak ki a Ghost in the Shellből. Lássuk hát, miből élünk.

Filmek

Trailerrel jelentkezett Halle Berry új filmje, a Kidnap, amelyben az Oscar-díjas színésznő Liam Neeson nyomdokain haladva próbálja visszaszerezni elrabolt kisfiát. Külön „dicséretes”, hogy még Neeson azóta kultikussá vált telefonos monológját is megpróbálják megidézni.

A Bad Boys-duót trilógiává bővítő Bad Boys for Life forgatását jövő év elejére, a premier dátumát pedig 2018 januárjára csúsztatták. A film írója és rendezője, Joe Carnahan szerint egy érett, a többi részre köröket verő történetet írt a harmadik felvonáshoz, amiben nem fog csak azért visszatérni valaki, mert szerepelt az előzményekben (Will Smith és Martin Lawrence az, aki biztos benne lesz).

Újabb trailert kapott a Whiplasht rendező Damien Chazelle új filmje, a La La Land. A film december 29-én debütál a magyar mozikban.

Jake Kasdan (Szexvideó) dirigálásával nemsokára elkezdődik a Jumanji 2 forgatása, amiben Dwayne Johnson, Kevin Hart és Jack Black fogja a főszerepet játszani.

Trailert villantott a Kör-sorozat folytatása, a Rings, azaz a Körök, ami október 28-án debütál a mozikban. A történet szerint a Matilda Lutz által megformált főhősnő aggódik a barátja miatt, amikor az nekiáll egy titokzatos kultusz utáni nyomozásnak, akik azzal mulatták az időt, hogy egy videókazettát terjesztettek, aminek megtekintése után a néző egy héten belül meghalt. Hősnőnk azonban rájön, hogy van egy film a filmen belül, amit eddig még soha senki sem látott, és még rémesebb, mint az alapfilm.

A héten az ausztráliai Brisbane-ben forgatott a Thor: Ragnarok stábja. A kontinens harmadik legnagyobb városa New Yorkot fogja megformálni a filmben, de az igazi különlegesség nem ez, hanem egy névjegykártya, amit a forgatás alatt a Thort megformáló Chris Hemsworth kezében láttak.

A kép tanulsága szerint a névjegykártyán egy cím szerepel: 177A Bleecker St. Ez pedig nem más, mint Doktor Strange lakhelye, úgyhogy könnyen lehet, hogy a november 3-án debütáló professzor is feltűnik majd Thor harmadik kalandjában.

A forgatáson készült képekből amúgy az is kiderült, hogy New Yorkban Loki és az igencsak züllött kinézetű Odin is fel fog tűnni.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Niki Caro (A bálnalovas), Lesli Linka Glatter (Homeland – A belső ellenség) és Lorene Scafaria (Míg a világvége el nem választ) a legesélyesebbek a Captain Marvel rendezésére.

Kiszivárgott néhány kép a Ghost in the Shell élőszereplős változatáról. A Scarlett Johansson által megformált Őrnagy mellett láthatjuk Ishikawát, Togusát, Saitót, Bormát, Batout és Aramakit húsvér alakjukban.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Hosszabb trailerrel jelentkezett az Ideglelés folytatása, a Blair Witch. A film premierdátuma szeptember 15-e.

Magyar premierek szeptember 1-jén:

  • A művészet templomai: BOSCH – A gyönyörök kertje
  • Jonas Kaufmann: Egy est Puccinivel
  • Mestergyilkos: Feltámadás
  • A remény receptje
  • Szexkemping

Sorozatok

Trailert kapott a Narcos szeptemberben 2-án induló, tíz epizódos második évada.

A Trónok harca új évadában több új, visszatérő szereplő is tiszteletét teszi. Bár neve még egyiknek sincs, a karakterleírásukra fény derült:

  • Tábornok: 40-55 éves, magas rangú katonatiszt, fehér, brit akcentusú férfi.
  • Pap: 60-as, fehér, brit akcentusú, karizmatikus arcú, tiszteletreméltó, erkölcsös vezető.
  • Harcos: fehér, 35-45 körüli, keménykötésű, agresszív, nagy bunyós. Az őt alakító színésznek  sok szövege lesz és a harcban is járatosnak kell lennie.
  • Kapuőr: 20 körüli, magabiztos, karizmatikus férfi.
  • Városi őr: 30-as éveiben járó, nem túl erős akcentusú férfi, aki elfog egy gyanús alakot az éjjeli őrjárata közben.
  • Kereskedő: 40-es férfi, bármilyen etnikumú lehet, de karakteres figura. Egy sűrűn látogatott fogadóban tűnik majd fel. A leírtak alapján vagy Essosban tűnik fel, vagy egy eddig nem látott helyen, amerre Daenerys jár.
  • Kedves hölgy: magyarosan megfogalmazva kur… tizán. (Azt hitted, valami csúnyát fogok ide írni, mi?) Fiatal, szemrevaló hölgyet keresnek a szerepre, akinek a szöveggel és a meztelenkedéssel sem lehet gondja. Neki sincs meghatározva az etnikuma, s ő is vagy Essosban, vagy új helyszínen fog feltűnni.
  • Ifjú lord: 20-as évei végét taposó, magas, jóképű ifjú úr, fehér, brit akcentusú férfi.
  • Hadnagy: 20-as éveit taposó, sportos, jól képzett harcos, közel-keleti vonásokkal – valószínűleg Dothraki lesz.

Íme a trailer Jean-Claude Van Damme sorozatához, a Jean-Claude Van Johnsonhoz. Az első epizód augusztus 18-a óta megtekinthető az Amazonon, és ha jól teljesít, akkor a többi részt is berendelik.

És ha már Amazon, a cég a Warner Bros. TV-vel közösen hozzáláttak A tégla című film sorozatváltozatának elkészítéséhez. A történtet Jason Richman (Detroit 1-8-7) írja, a helyszínt pedig Bostonból Chicagóba helyezik át. A koncepció viszont marad, vagyis egy rendőr beépül egy (ezúttal latino) bandába, míg a banda téglája a rendőrségen keresi a rendőrség tégláját.

Trailert kapott a Quarry is. A szeptember 9-én induló sorozat nyolc részből fog állni, a történet középpontjában pedig egy vietnámi veterán áll, aki 1972-ben tér haza és megpróbál újra normális életet élni, de sajnos belecsöppen a bűn mocsarába.

Rupert Grint (Harry Potter-sorozat) lesz a főszereplője a Blöff című filmből készült sorozatnak. Grint egy Charlie Cavendish nevű figurát fog alakítani, emellett a produceri feladatokat is ő látja el. A sorozat története egy valós eseményen alapszik, amiben néhány fiatal szélhámos rábukkan egy halom aranyrúdra, ezzel bekerülnek a londoni alvilág cigány bunyósokkal, korrupt zsarukkal és kíméletlen maffiózókkal teli fergetegébe.

Trailerrel jelentkezett A zöld íjász ötödik évada is. A sorozat október 5-én tér vissza a tévék képernyőjére.

Megkapja a negyedik évadát a Broen című krimisorozat, ugyanakkor ez lesz a záró szezon is. A premier 2017-ben várható.

Október 26-án folytatódik a SundanceTV-n a Rectify a negyedik évaddal. Ehhez kaptunk most egy előzetest.

És végül trailert kapott Hugh Laurie új sorozata is, a Chance, amiben az egykori House doktor újra orvost alakít, de ezúttal a pácienségbe beleszerető és ezzel veszélyes vizekre evező neuropszichológus lesz.