A Netflix még az óévre is tartogat egy kiemelt produkciót, holnap debütál Noah Baumbach Fehér zaj című rendezése, Adam Driver és Greta Gerwig főszereplésével, a sorozatkedvelők azonban már a következő heteket várják. A streaming platform több húzónévvel készül januárra és műfajilag is színes kínálatot vonultat fel. Összegyűjtöttük a legizgalmasabbnak ígérkező produkciókat.

Kaleidoszkóp – január 1.

Egy mestertolvaj és csapata megkísérel végrehajtani egy nagyszabású és bonyolult rablást, ám az alkalmi gárda sikerét és egységét árulás, kapzsiság és egyéb veszélyek ássák alá. Vasárnap debütál a bűnügyi miniszéria.

Hogyan lettem gengszter – január 4.

Egyenesen Varsóból érkezik az ambiciózus bűnöző felemelkedését bemutató 2020-as film. Az erőszakosnak ígérkező történet során betekintést nyerünk a helyi alvilágba, ahol a főhős végül igyekszik elfogadni saját helyét a hierarchiában. Aki pedig további izgalmas lengyel produkciókra vágyik, keresse A tanári hivatás, az Enyhülés, a Mocsár 1997 vagy a lentebb ajánlott Sexify epizódjait.

aaaabt7zwfrdkggqqfjpfexbnwfoz3qd53r3oqbda8-mkzrszam7bmcyqbl3sjgda69p0fifnkkak8usk9ewm8mh-j6itaxcrljlgy.jpg
(A kép forrása: Netflix)

Halványkék szemek – január 6.

Az 1830 októberében játszódó történet kezdetén az USA katonai akadémiájának kadétját felakasztva találják. A rigorózus intézményben nem példa nélküli az eset, ám másnap valaki kivágja és ellopja a halott szívét, így világossá válik, hogy nem öngyilkosság történt. Az Akadémia jó hírének megőrzése érdekében neves New York-i nyomozót kérnek fel az ügy megoldására, a családját nemrég elvesztő detektívnek azonban nincs egyszerű dolga.

Scott Cooper (Fekete mise) nyomasztó misztikus rendezésének főszereplőjét Christian Bale, míg a mellette tébláboló Edgar Allen Poe nevű elsőéves kadétot Harry Melling (Harry Potter filmek) alakítja. Feltűnik a kamera előtt továbbá Gillian Anderson (A korona), Toby Jones (Az éhezők viadala), Charlotte Gainsbourg (Melankólia) és Robert Duvall (Keresztapa).

Sexify 2. évad – január 11. 

Az egyre gyarapodó lengyel produkciók sorát gyarapítja a lengyel Szexoktatásnak titulált Sexify. A témát kicsit európaibb és szatirikusabb hangvételben érintő sorozat három merőben eltérő személyiségű, de éles eszű lányt követ. Miután hőseinket obszcén tudományos kísérleteik miatt kicsapták az egyetemről, a piacon kell érvényesülniük szexalkalmazásukkal. Miközben elkeseredett rivális igyekszik továbbgondolni ötletüket, a lány trió sokat követelő befektetőt próbál kiszolgálni.

Vikingek: Valhalla 2. évad – január 12.

Az anyaszéria előzménytörténeteként szolgáló Valhalla cselekménye a IX. század elején játszódik, amikor Leif Eriksson, a legendás felfedező megkezdi kalandjait tüzes és makacs nővére, Freydis Eriksdotter és az ambiciózus északi herceg, a későbbi III. Harald oldalán. A következő nyolc epizód során a szökésben lévő vikingek a világ különböző szegleteibe szóródnak szét. Skandinávia fjordjain túl kénytelenek próbára tenni hatalmi ambícióikat és bátorságukat. 

Túl a vörös kanapén 3. évad – január 13.

A húsz perces dinamikus epizódokból építkező sorozat kezdetén három prostituált lány megpróbál kiszabadulni a fölöttük zsarnokoskodó maffiózó night club-vezértől. Nem fordulhatnak a spanyol rendőrséghez, viszont a gengszterek végig a nyomukban loholnak. Vajon meddig bírnak talpon maradni hőseink, esetleg sikerül győztesen kikecmeregniük ellenfeleik markából? Álex Pina (A nagy pénzrablásWhite Lines) sorozata.

Azok a 90-es évek show – január 19.

Az Azok a 90-es évek show érdekes módon pont azt a koncepciót követi, amit Mila Kunis vázolt fel néhány evvel korábbi interjújában: 1995-ben, a grunge-korszak csúcsán térünk vissza a konzervatív wisconsini kisvárosba, a fiktív Point Place-be, ahol Kitty és Red immár nagyszülők, az alagsort pedig az unokák generációja foglalja el. A cselekmény egy nyári vakáció eseményeit öleli fel, amikor Eric és Donna kamasz lánya, Leia nagyszüleinél tölti az iskolai szünidőt. A tizenöt éves Callie Haverda alakítja a Star Wars ikonikus karakteréről elnevezett lányt, aki társaival hasonló módon táncol Red idegein, mint szülei tették az eredeti sorozat által követett évek során, 1976 és 1980. január 1. között. Az Azok a 70-es évek show főszereplői is visszatérnek egy epizód erejéig.

Lockwood és tsa. – január 27.

A Jonathan Stroud regényciklusát feldolgozó Lockwood és Tsa. a rendkívüli látnoki képességekkel rendelkező Lucy kalandjait követi. A tinilány két tehetséges fiú oldalán szakosodik szellemvadászatra egy londoni ügynökségnél.

Arról egyelőre nem érkezett hír, hogy január 31-én a magyar kínálatba is felkerül-e a BBC népszerű áldokumentum sorozata, a Sándor György performanszaira emlékeztető Cunk on Earth. Akárhogyan is, bőven lesz mit nézni az újévben. Ti melyik filmet és sorozatot várjátok a legjobban? Személyes választásaitokat írjátok meg kommentben!