• Bejelentették a Far Cry 5-öt és a The Crew 2-t
  • A játék még 2018. március 31-e előtt megjelenik
  • A pletykák régi helyszínekről és a vadnyugatról szólnak

Tegnap közölte a Ubisoft a legújabb üzleti jelentését, amelynek legérdekesebb eleme a jövőre vonatkozott, egész pontosan négy játékra: az állítólag Origins névre hallgató új Assassin’s Creedre, a már késésben lévő South Park: The Fractured But Whole-ra, a meglepetésként ért The Crew 2-re és a Far Cry 5-re, amiről már mindenfélét hallhattunk.

Részleteket egyik játékról sem árultak el, sőt a fene essen beléjük, az Assassin’s Creedhez még egy logót sem adtak, mint a Far Cry 5-höz és a The Crew 2-höz, nehogy megcáfolják vagy megerősítsék az Origins alcímet. Az viszont a jelentésből kitűnik, hogy a Ubisoft mind a négy játékot szeretné kiadni még a 2017-2018-as üzleti évben, azaz mindegyiket a kezünk közé kaphatjuk 2018. március 31-e előtt.

Az Assassin’s Creedről már majdnem biztosan tudjuk, hogy hová kalauzol minket, milyen újítások lesznek benne, hiszen rengeteg, több forrásból származó, de egymást igazoló pletykát hallhattunk róla (lásd: kapcsolódó hírek), így ezzel most csak annyit foglalkoznánk, hogy állítólag május 19-én délután jön a hivatalos bejelentés.

A The Crew 2-ről egy fél sorra elegendő infónk sincs, úgyhogy marad nekünk ez a Far Cry 5, amiről biztosnak látszó információink csak egy van: 2017-ben nem jelenik meg. Legalábbis tavaly még így vélekedett a Ubisoft, akkor ugyanis úgy gondolták, hogy túl korai lenne kiadni egy újabb részt a 2016-os Primal után. De ezen a ponton már el is kezdhetjük a spekulálást, hiszen a Primal februári játék, úgyhogy a fentiek tükrében nem lenne meglepő, ha a Far Cry 5 2018 februárjában jönne, ezzel még pont benne lennének az idei üzleti évben.

Irány a vadiúj vadnyugat?

A játékkal kapcsolatos legújabb és legérdekesebb pletyka azonban mégsem a megjelenéséről, hanem a helyszínéről és az idejéről szólt, ami nem más, mint a vadnyugat. Ahogy azt mi is megírtuk, a montanai prérin egy templom mellett egy stáb Jeff Guillot producer vezetésével valamilyen spagettiwestern stílusú, a 19. századi Amerikában játszódó játékhoz forgat élőszereplős kisfilmet, és eme játékprogram szeptemberben jelenik meg. Guillot azt is elárulta, hogy ez a program egy globálisan is ismert franchise folytatása lesz.

far-cry-five-fan.jpg

Ez csak egy ötletes rajongói alkotás, de egész pofás lenne a játékhoz is

A szeptemberi megjelenés persze ellentmond a Ubisoft 2017-re vonatkozó megjegyzésének, de hát tavaly óta sok víz lefolyt a Dunán, úgyhogy azóta a terveiket többször megváltoztathatták. Akárhogy is, a vadnyugati Far Cry 5 nem tűnik lehetetlennek. Egyrészt, a sorozat sosem ódzkodott a merészebb ötletektől. Mert hát nézzük végig, eddig mit járhattunk meg: mutánsokkal vagy kalózokkal teli trópusi szigeteket, szabadságharcosoktól nyüzsgő Himaláját, forrongó Afrikát, kiborgokkal és sárkányokkal megtöltött szigetet, és persze még az kőkorba is ellátogattunk.

Látható, hogy a vadnyugat simán beleillene ebbe a sorozatba, ráadásul a nyitott játéktérhez és az akcióközpontú játékmenethez is remekül passzolna. Itt néhány indiánnal, ott bankrablókkal küzdhetnénk, esetleg még egy vonatrablás is beleférne. Ráadásul úgy tűnik, a vadnyugat témája kezd előtérbe kerülni a videojáték fronton, így a Red Dead Redemption 2 és a nemrég bejelentett Wild West Online mellett még jól is mutatna a Far Cry 5 ugyanebben a köntösben.

Minket is vár a sziget?

Ugyanakkor a Ubisoft május 2-án a Facebookra és Instagramra kirakott egy képet (lásd: lent), amin egy szigetet láthattunk, az alján koponyaszerű sziklaképződménnyel és a következő kommenttel: „egy sziget, amit igazán sosem hagytunk el. Emlékeztet valamire?” Bár konkrétan nem szólt a fáma a Far Cry-ról, nehéz lenne nem összekapcsolni vele. A kérdés az, hogy Far Cry 3 színhelyéül szolgáló Rookról, vagy az első résznek teret adó névtelen mikronéziai szigetről van-e szó?

Mindkét lehetőség érdekes lenne, ugyanakkor nem szabad megfeledkezni arról, hogy a Ubisoft a Game Informernek az állította, hogy a képet csak visszaemlékezésnek szánták, nem pedig egy Far Cry 5 vagy egy Far Cry reboot beharangozásának. De ha már itt járunk és találgatunk, a kép alapján és a Primal után akár egy kalózos Far Cry sem lenne elképzelhetetlen. Black Flag FPS-ben, mit szóltok?

far-cry-5-island-rumor.jpg

Haláli ez a sziget

Hogy végül hová és mikor vezet el minket a Far Cry 5, azt valószínűleg legkésőbb az E3-on tudjuk meg, bár az is lehet, hogy még az előtt leleplezik. Mindazonáltal a vadnyugat, a Rook sziget és az első részben feltűnt szörnylaborként funkcionáló sziget sem lenne rossz, bár tény és való, utóbbi kettőből az újdonság varázsa hiányozna. Nektek melyik tetszene?