• Május 30-án debütál az HBO Maxen a Dumbledore titkai
  • A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok

A Warner Bros. új vezetése a DC szuperhősfilmjei mellett a Harry Potter franchise-ra szeretné építeni a stúdió jövőjét. Az élőszereplős sorozattal kapcsolatos hírek elapadtak és az ezredfordulós filmeket rendező Chris Columbus terve sem kapott támogatást, a hollywoodi óriást vezető David Zaslav azonban sajtóhírek szerint hamarosan találkozik J. K. Rowlinggal, hogy a mágikus univerzum bővítéséről tárgyaljon.

A várható spin-off produkciók mellett folytatódik a Legendás állatok széria is. Noha a Dumbledore titkai 200 millió dolláros költségvetése mellé eddig mindössze csalódást keltő 388 millió dollárt szerzett a jegypénztáraknál, két epizód még biztosan készül David Yates rendezésében. Mi vontatottnak és fantáziátlannak láttuk a parádés színészgárdával készült filmet. Aki viszont moziban elmulasztotta, a THR jelentése szerint május 30-tól az HBO Maxen megnézheti a filmet. A szolgáltató kínálatában egyébként elérhetők az anyaszéria epizódjai, illetve a húsz éves születésnap alkalmából rendezett műsor és vetélkedő is.

mv5bzjiznmixzwqtyzq4ns00zdi5lwiwm2etm2i2ytzkmtrjmjjmxkeyxkfqcgdeqxvymteymjm2ndc2v1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

Voldemort előtt Gellert Grindelwald keserítette meg a varázsvilág életét. Dumbledore sokáig vonakodott tevékenyen részt venni fiatalkori barátja, a sötét mágus elleni harcban. Először Göthe Salamandert és a Legendás állatok korábbi epizódjaiban megismert barátait küldte az egyre tekintélyesebb tábort maga mögött tudó antagonista felkutatására. De vajon meddig maradhat háttérben a Roxfort legendás igazgatója?