• Előzetesei alapján nem tipikus szuperhősfilm lesz a július 7-én debütáló Thor 4
  • Főszerepben Chris és Luke Hemsworth, Natalie Portman, Sam Neill, Tessa Thompson, Matt Damon
  • Feltűnik Melissa McCarthy, Chris Pratt, Christian Bale, Karen Gillan és Russell Crowe is a filmben

Üde színfolt a Moziverzumban a Thor-széria, ami rendre a fantasy műfajába és a Taika Waititi-s trash humorba menekül a kiszámítható szuperhőstörténetek elől. Már negyedik epizódja érkezik a sorozatnak, újfent a Ragnarök, a Jojo nyuszi és a Hétköznapi vámpírok remdezőjétől. A július 7-én debütáló film első előzetese a két főhősre, köztük női Thorrá alakuló Jane Foster karakterére koncentrált. Ma befutott az új kedvcsináló, benne egy természetfeletti ellenféllel és egy obszcén jelenettel – lentebb magyar felirattal láthatjátok.

Thor új fejezetet nyit életében: hátrahagyja szuperhős múltját és inkább saját útját igyekszik megtalálni. Nem pusztán lelki, hanem bolygóközi utazásra készülhetünk a folytatásban. A film A galaxis őrzői következő részeit is felvezeti, árulta el James Gunn. A korábbi trailerben például Star-Lord stílusát vette fel a címszereplőt.

Noha nem tipikus szuperhősmozi készül, a szereplőgárda összeállításakor bevett munkamódszerét követte a Marvel, és sztárok özönét igazolta a „főbb szerepekre”. Természetesen visszatér Chris Hemsworth (Thor), Natalie Portman (Jane) és Tessa Thompson (a valkűr) hármasa. Ismét láthatunk egy asgardi színielőadást a filmben: ezúttal Matt Damon, Sam Neill, Luke Hemsworth és Melissa McCarthy alakítják Lokit, Odint, Thort és Helát. Chris Pratt Star-Lord, Karen Gillan Nebula, Russell Crowe Zeus, Christian Bale Gorr, Dave Bautista Drax és Pom Klementieff Mantis szerepében tűnik fel, míg Taika Waititi Korg, Bradley Cooper Rocket, Vin Diesel pedig Groot hangját kölcsönzi. Reméljük, a végeredmény is olyan impozáns lesz, mint a stáblista.

mighty-thor-and-thor.jpg
(Az első hivatalos kép a főhősökről. A kép forrása: Empire)

A NEGYEDIK FÁZIS FILMJEI

Az univerzumon kívül készült a Venom 2 és a Morbius.