• December 22-én debütál a Disney+ műsorán A galaxis őrzői karácsonyi epizódja
  • Ami a Thor 4 és A galaxis őrzői 3 cselekménye között játszódik majd
  • Új történetekre és karakterekre épül a film

A Star Wars karácsonyi különkiadását maguk az alkotók is annyira szégyellték, hogy hosszú éveken át igyekeztek szőnyeg alá söpörni az összes létező filmkópiát. A galaxis őrzői esetében más a helyzet, James Gunn és csapata gőzerővel dolgozik a The Holiday Special címet viselő produkción. A rendezői Twitter bejegyzésében elárulta, hogy a film illeszkedik majd a Marvel Moziverzum történetébe. Valamikor a Thor: Szerelem és mennydörgés és A galaxis őrzői 3 cselekménye között játszódik és a Guardians univerzumhoz kötődő új történetekből és karakterekből épül fel.

A rendező közelebbről nem nevezte meg, hogy kikre gondol, a sajtó mindenesetre fontos szerepet jósol Will Poulter Adam Warlockjának, aki az Elizabeth Debicki alakította Ayesha mellett tűnt fel korábban. A Thor 4 előzetese alapján az őrzők is megjelennek a filmben, feltételezhetjük tehát, hogy Taika Waititi rendezése megágyaz a Holiday Special forgatókönyvének.

guardians-of-the-galaxy-cast.jpg
(A kép forrása: Collider)

Gunn bejelentette, hogy múlt héten befejezték a karácsonyi opusz forgatását, míg a harmadik moziepizód helyszíni munkálata nagyjából egy hét múlva zárulnak. Előbbi premierjét 2022. július 8-ra tűzte ki a hazánkban nyáron debütáló Disney+, A galaxis őrzői 3 pedig 2023 májusában kerül vászonra. Chris Pratt, Zoe Saldaña, Dave Bautista, Karen Gillan, Pom Klementieff és Sean Gunn alakítják a főbb szereplőket.

A NEGYEDIK FÁZIS FILMJEI

Az univerzumon kívül készült a Venom 2 és a Morbius.