Múlt héten a DICE érdekes kijelentést tett: a csapat elmondta, hogy a Nintendo Wii U-n még csak ki sem próbálták a Frostbite harmadik kiadását, ugyanis az előd gyatrán teljesített a japán cég legújabb asztali konzolján. Ez mindenféle aggodalmakat vetett fel, hiszen ha technikailag nem megoldható a motor futtatása, akkor az EA 2013-as és jövőbeni felhozatalának nagy részéről le kell mondaniuk a konzol tulajdonosainak, ugyanis a kiadó erősen a DICE megoldására támaszkodik -- a Battlefield, a Mass Effect, a Star Wars és a Dragon Age is ezt használja.

A DICE a témával kapcsolatban nem ment bele a részletekbe, de az biztosra vehető, hogy az Electronic Arts nem szeretne lemondani egy teljes platformról, s annak játékosairól. Jönni fog tehát egy áthidaló megoldás, amivel működésre lehet bírni a Frostbite-technológiát a konzolon, ennek első lépése pedig a frissen bejelentett, de nem túl jól ismertetett Frostbite Go lehet.

A kiadó ma közölte a nagyvilággal, hogy a svédek gyönyörű motorja mobilplatformra is elérhető lesz a Frostbite Go formájában. Az még nem derült ki, hogy az eszközkészlet mely változatát alakítják át, hogy a kisebb gépeken is teljesíteni tudjon, illetve a megcélzott platformok sem lettek konkrétan megnevezve, de könnyen kitalálható, hogy az iOS és Android bevétele a cél, s nagy valószínűséggel a 3-as számú motornak esnek neki, s alakítják át. Ha ez sikeresnek bizonyul, akkor a Wii U-n is működnie kell a programnak, de nyilván kisebb részletesség mellett.

Frostbite mobilon is