A PC-s játékosok már megszokhatták, hogy a Battlefield-sorozat egyes részei bármiféle gond nélkül képesek elérni és meg is haladni a 60 fps sebességet, a konzolos játékosoknak azonban ez olyan határ, ami sok játékban elérhetetlen -- na jó, pár program azért tudja ezt, de a 30 fps volt a megszokott. Ez változni fog a következő konzolgeneráció, tehát az Xbox One és a PS4 megjelenésével, hiszen már most több játékfejlesztő is jelezte, hogy az ő termékük eléri ezt a sebességet.

Az egyik ilyen játék a lenyűgözően festő Battlefield 4, a nagyobb sebesség pedig javítani fog a játékélményen. A 60 fps jótékony hatása a Game Informer beszámolója szerint csak jót tesz a dinamikus elemekkel teli játékmenetnek, melyben olyan óriási jeleneteknek is tanúi lehetünk, mint amikor egy anyahajó egy trópusi szigetnek csapódik a a tomboló viharban.

Természetesen aki PS3-ra vagy Xbox 360-ra veszi meg a játékot, az 30 fps-re számíthat alacsonyabb részletesség mellett, miközben PC-n, ahogy azt már megszokhattuk, nem lesz korlátozva a másodpercenként megjeleníthető képkockák száma.

Battlefield 4 -- Megjelenés: 2013. november 1. -- Gépigény: nem ismert