• Készül az Age of Empires 4
  • A Relic Entertainment dolgozik rajta
  • A kiadásért a Microsoft felel
  • PC-re, egész pontosan Windows 10-re jelenik meg

Az idei E3-on jelentették be az Age of Empires: Definitive Editiont, amiből már lehetett sejteni, hogy valami más is készül a sorozat háza táján, már csak azért is, mert emlegettek egy másik nagy bejelentést. No, ez nem volt más, mint az Age of Empires 4, amit most, a Gamescomon lepleztek le.

Sajnos szinte semmit sem árultak el a játékról, csupán annyit, hogy Windows 10-re érkezik. Viszont a kiadott, koncepciórajzokat felvonultató trailer alapján a korábbi részek afféle egyvelege lesz, legalábbis a hadseregek szintjén. Vagyis lesznek benne amerikai őslakosok, brit vörös kabátosok, római légionáriusok, japán szamurájok és így tovább.

A Relic Entertainment 12 év után támasztja fel az Age of Empires sorozatot, miután az az Ensemble Studios 2009-es bezárásával eltűnt egy fiók mélyén. Az utolsó rész 2005-ben jelent meg, a rajongók azóta vártak az új epizódra. A Relic saját oldalán írta meg, hogy nagyon büszkék arra, hogy eme szérián dolgozhatnak. Hiteles történelmi megjelenést és mély stratégiai elemeket ígérnek.