A The Last of Us megjelenése vészesen közeleg, s most, hogy már a PlayStation 4 is a kanyarban van, ez a játék lehet a Naughty Dog utolsó bizonyítási lehetősége a kurrens generációban – na nem mintha eddig nem nyűgöztek volna le bennünket, de akkor is. Ugyan a sztori poszt-apokaliptikus, és ehhez fertőzött, élőhalottakhoz hasonló ellenfelek járnak, a fejlesztők hallani sem akartak zombikról, mert az túl általános és ostoba lett volna.

Neil Druckman kreatív igazgató szerint a National Geographic Planet Earth című tévésorozata adta az ihletet, melyben a gombák veszélyeiről volt szó. Innen a nagy ötlet: mi lenne, ha egy ritka gombafaj változtatná őrült mutánsokká a hétköznapi embereket? A Naughty Dog csapata azonnal munkához látott, az eredmény pedig kifejezetten zavarba ejtő: a fertőzöttek rengetegféleképpen kinézhetnek; vannak, akik a felismerhetetlenségig elkorcsosultak, mások olyanok, mint az átlagos zombik. A hangjuk magas, visító, ami a sötét, lopakodós szakaszokon segít telerakni a játékos nadrágját -- ilyen jeleneteket láthattok a lent beillesztett videóban is.

A fertőzöttek ráadásul csak a gomba életciklusának egy elemét képezik: ha eljő a keserű vég, leülnek a földre, meghalnak, s hagyják, hogy testük összenőjön a környezetükkel. Ha ez megvolt, és a gomba elemésztette a megmaradt húsukat, spórákat kezd eregetni, melyet belélegezve az egészséges emberekből is fertőzöttek lesznek. Szörnyű halál, igen megrázó, reméljük, a játék kamatoztatja majd a benne rejlő lehetőségeket.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!