Augusztus 22-én mutatkozott be a WB Montreal legújabb játéka, a Gotham Knights, mely ugyan a Batman-képregényekből ismerős helyszíneken játszódik, mégis gyökeresen eltér majd az ebben az univerzumban eddig „megszokott” Arkham-játékoktól. Az egyik legnagyobb különbség pedig az, hogy itt egy helyett rögtön négy játszható főhőst kapunk, hiszen a Batman-család több tagját is irányíthatjuk a kampány során. Lássuk hát, egész pontosan kikkel szállhatunk szembe a Baglyok Bíróságával!

gotham-knights-hosok-01.jpg

Nightwing

Nightwing avagy Dick Grayson annak idején az első Robinként kezdte bűnüldöző pályafutását Batman oldalán. Az artistacsaládból származó fiú még gyerekként végignézte, ahogy egy maffiózó megöli a szüleit, nem sokkal elárvulása után pedig Bruce Wayne gyámsága alá került, akinek segítségével hamar maszkos igazságosztó vált belőle. Grayson azonban nem elégedett meg a másodhegedűs szerepével, így tevékenykedett például a Tini Titánok vezetőjeként is, végül pedig teljesen függetlenítette magát Batmantől, hogy Nightwing néven kezdjen önálló bűnüldözői karrierbe.

Nightwing messze a Batman-család legkarizmatikusabb és legszerethetőbb tagja (egyben pedig a legnépszerűbb Robin is a képregények rajongói körében), egy született vezér és egy örök optimista, aki azonban akkor sem ijed meg, ha harcra kerül a sor. Cirkuszi múltjának hála akrobatikus mozdulatokkal veti magát a küzdelembe, ha pedig az ökle kevésnek bizonyulna valaki ellen, két eskrima botjával látja el az illető baját.

Red Hood

Red Hood avagy Jason Todd, Nightwinghez hasonlóan Robinként kezdte a pályafutását, ő azonban sokkal drasztikusabb úton nyerte el végső személyazonosságát. Gyerekkorában Jason utcai tolvajként tevékenykedett, ettől az élettől mentette meg Bruce Wayne, mikor befogadta, hogy Nightwing távozása után belőle nevelje ki az új Robint. Ez a terv azonban csúnyán félrecsúszott, mikor Joker elkapta, megkínozta és megölte a fiút (Robin halálát egyébként a rajongók szavazták meg betelefonálásos módszerrel), akit végül a radikális nézeteiről ismert Ra’s Al Ghul támasztott fel.

Ez az újjáélesztés pedig alaposan megváltoztatta Jason természetét: az életbe visszatérő fiú már egy cinikus és dühkezelési problémákkal küzdő antihős volt, aki bár folytatta a bűn elleni harcot, egészen más módszerekhez nyúlt, mint anno Batman oldalán. Red Hood épp ezért alapból nem veti meg a brutális vagy egyenesen halálos módszereket sem, sőt kifejezetten szívesen öl bűnözőket, azonban a Gotham Knightsban egy jóval békésebb verziójával fogunk találkozni, aki a Batman-család többi tagjával való együttműködés kedvéért még a halálos módszereiről is hajlandó lemondani.

Batgirl

Batgirl avagy Barbara Gordon annak a James Gordon felügyelőnek a lánya, aki Batman legkomolyabb szövetségese volt a GCPD állományán belül.  Batgirl többek között Nightwing és Batman társaként is kivette a részét Gotham biztonságosabbá tételéből, egészen addig, míg Joker szét nem lőtte a gerincét, ezzel egy életre megnyomorítva és tolószékbe kényszerítve a lányt. Barbara ezután Oracle fedőnéven, hackerként harcolt a bűnözők ellen, azonban mikor apját megölték, emberfeletti akaraterővel megtanult újra járni, és ismét magára öltötte Batgirl maszkját.

És bár szörnyű sérülése ellenére Batgirl egy meglehetősen vidám személyiség, ez nem jelenti azt, hogy ne tudna keményen odacsapni, ha épp azt kívánja a helyzet, hiszen élete során rengeteg küzdősportot elsajátított a capoeirától kezdve a kickboxon át egészen a jiu-jitsuig, az itt szerzett tudását pedig egy pillanatig sem fél kamatoztatni. Azonban nemcsak a közelharchoz ért mesterien, hanem a számítógépek feltöréséhez is, így a városban alig van olyan hálózat, amibe ne tudna pár pillanat alatt behatolni.

Robin

Végezetül pedig hiba lenne megfeledkezni Tim Drake-ről, a harmadik és a Gotham Knights cselekménye szerint épp aktuális Robinról. Tim annak idején kamaszként kiderítette, kicsoda Batman és Nightwing, a második Robin halála után pedig önként jelentkezett harmadik Robinnak, mert úgy érezte, Batmannek szüksége van egy segítőre. És bár Batman kezdetben természetesen elhajtotta a fiút, végül csak beleegyezett, hogy kiképzi őt, miután Tim pár összecsapásban bizonyította a rátermettségét és az ügyességét.

Robinként Tim Drake nemcsak ökleire és teleszkópos botjára támaszkodik: a fiú mesteri szinten lopakodik, valamint a pszichológiát és az emberek viselkedését is behatóan tanulmányozta, így ha szükséges, akár a pszichológiai hadviseléstől sem riad vissza. Ha pedig ennyi nem lenne elég, Robin a Gotham Knights világában még rövid távon teleportálni is tud az Igazság Ligája műholdjainak segítségével, így legyen bármilyen fiatal, ugyanolyan veszélyt jelent a terepen, mint három „rangidős” társa.