Owen Deery nagy rajongója a Half-Life sorozatnak, és emellett játékokat is fejleszt, e két dolog találkozásának köszönhető legújabb projektje, az Expo Decay, mely a Marc Laidlaw által papírra vetett “Epistle 3” sztorijára, azaz a még mindig mesiásként várt Half-Life: Episode 3 történetére épül. Maga a játék egy felünézetes lövölde, mely nem látványával fog elkápráztatni mindket, de legalább ingyenes.

“Egy Half-Life játékot szerettem volna fejleszteni, de nem akartam újra a belső nézetű lövöldék talaján mozogni, melyet a Valve már megtett. Tudtam, hogy sosem leszek képes felnőni ahhoz, amit létrehoztak. Szóval úgy döntöttem, más irányt veszek és egy felülnézetes játékot hozok létre, mely kombinálja a Half-Life elemeit valami könnyebben hozzáférhetővel, mint a Lego Star Wars, vagy a Hotline Miami” - mondta alkotásáról Owen Deery.

Hogy ez mennyire sikerült neki, most Ti is leellenőrizhetitek, ráadásul ingyen, de adományozhattok is a készítőnek némi pénzmagot. A letöltésért erre tessék, ja és persze videónk is van.