pcguru-ajanlott3590x150.jpg

Küszöbön áll a Call of Duty: Modern Warfare 3 megjelenése, ami engem egész biztosan ugyanúgy be fog rántani, mint a korábbi Call of Duty-játékok zöme. Évek óta előszeretettel ugrom bele az aktuális részbe, de már jóideje nem a kampány köt le elsődlegesen, hanem a multi. Mindegy, hogy az aktuális számozott rész többjátékos módjáról vagy a Warzone hatalmas térképéről van szó, a CoD mára számomra egyet jelent a haverokkal való közös lövöldözéssel – ehhez pedig elengedhetetlen egy jó headset. Ez az a témakör, ami kényes kérdés nálam. Aki valaha is próbálta már a Warzone-t, az pontosan tudja, hogy egy meccs nem két percig tart. Mi képesek vagyunk órákat ülni a játék előtt és ehhez nagyon szükséges egy olyan gamer-headset, ami nem kezdi el nyomni az ember fülét az első fél óra után, valamint tisztán lehet benne hallani minden egyes apró kis zajt és lépés-hangot. Az Acer nagyon rendes volt, ugyanis közelítve a Modern Warfare 3 megjelenéséhez, küldtek nekünk egy felettébb mutatós Predator Galea 550-et.

acer1.jpg

Nem szoktam olyan apróságokra kitérni, mint az adott termék doboza, de ezúttal kivételt kell tennem, mert a Galea 550 rendkívül praktikus csomagolást kapott. Lényegében egy állvány is helyet kapott benne, amire rá lehet tenni bármikor a headsetet, így máris meg van oldva a tárolás. A vezeték nélküli csatlakozást a Bluetooth 5.2 kapcsolat biztosítja, amit a 2,4 GHz-es rádióinterfész is megtámogat. Ez lényegében ultra-alacsony késleltetést szállít, és akár 10 méterre is ülhetsz mondjuk a PlayStationtől, a kapcsolat akkor is stabil marad. Ehhez hozzájön még, hogy a Galea 550 nem kevesebb, mint 12 órás üzemidőt biztosít (USB-C töltéssel), ami – mint említettem – nekem kifejezetten jól jön, mikor éjszakába nyúlóan lootolunk Al Mazrah vidékein. A csatlakoztatható mikrofon egyetlen jól irányzott mozdulattal levehető, így maga a headset lényegében nem csak gaminghez, hanem a mindennapi élet apróbb örömeihez, például zenehallgatáshoz is hasznos. Kipróbáltam ez utóbbit is, viszont a basszus számomra egyáltalán nem volt annyira mély, mint mondjuk egy drágább Sennheiser-füles estében, szóval inkább maradtam a játékok a tesztelésénél.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A Modern Warfare 2 multiját és a Warzone, illetve a nemrég megjelent The Texas Chain Saw Massacre játékokat próbáltam ki a Galea 550-nel és mindegyik esetében hozta az elvárt szintet. Az ENC zajszűrő funkció ráadásul remekül működik és szépen kiszűri a háttérzajokat, de maga a headset kialakítása is kellő kényelmet biztosít. A fülkagylón lévő gombokkal ki- és bekapcsolhatjuk az eszközt, lenémíthatjuk magunkat, választhatunk az előre beállítható módok között, valamint a hangerőt állíthatjuk. Az RGB világítás adott, de egyfelől ki a frász nézi ezt (már ha nem vagy streamer), másfelől ez csak a külcsínt dobja meg – a lényeg belül van. Az Acer Predator Galea 550 pedig tökéletesen hozza mindazt, amit egy gamer-headsettől elvárhat az ember. A párnázott kialakítása kényelmes, könnyedén állítható és a mikrofon is azonnal le-, illetve felcsatlakoztatható. A 12 órás üzemidő kifejezetten szimpatikus, viszont én mondjuk utcai zenehallgatáshoz már nem ezt a modellt tudnám ajánlani, mert ahhoz túl extravagáns a kinézete és kissé furán néznének rád, ha a 7-es buszra felszállnál egy ilyen headsettel a fejeden, ami még világít meg beszél is – igen, beszél. Merthogy a Galea 550 esetében egy kedves női hang tájékoztat ha ki- vagy bekapcsolod, illetve csatlakoztatod az eszközt valamihez – klassz feature, de mint említettem… ez csak a külcsín. A lényeg belül van.

Az Acer Predator Galea 550 egy játékosoknak kifejlesztett headset, és annak viszont kiváló. Nagyon szépen, tisztán lehet hallani benne mind a játék hangját, mind a csapattársakat, a zajszűrős és könnyedén lecsatlakoztatható (vagy elnémítható) mikrofon pedig segít, hogy téged is jól halljanak mások. Mint említettem, zenehallgatáshoz vagy filmezéshez már annyira nem tudnám jó szívvel ajánlani, azonban a gaminghez tökéletesen megfelelő választás lehet, pláne multiplayerre kihegyezett játékok esetében.

A tesztpéldányt az Acer biztosította. Köszönjük!