Az elmúlt hónapokban már bemutattuk nektek a Honor belépő okostelefonjait (Honor X8, Honor Magic 4 Lite 5G) és az aktuális csúcsmodelljét (Honor Magic 4 Pro). A most megkapott készülék, a Honor 70, a felső-középkategóriában versenyez, néhány nagyon jó és tetszetős képességgel és néhány érthetetlen tulajdonsággal.

img0279.jpeg

A kristály ereje

A Honor-telefonok tervezése mindig kifogástalan minőségű volt, és ez alól a Honor 70 sem kivétel. A doboz tartalmaz mindent, amit kell (töltőfej, töltővezeték, tok, olvasnivaló, SIM tű). A telefon egy rombuszmintás, kristályezüst/fehér, fényes hátlapot kapott, ennek ellenére még férfi szemmel nézve is igen elegánsnak tűnik, amit bármikor szívesen elővennénk. A megszokott jobb oldalon van a bekapcsológomb és a hangerő-gomb, alul az USB Type-C csatlakozó mellett a két nano-SIM kártya befogadására alkalmas tálca. Jack dugó nincs, de ezen nem kell csodálkozni, hiszen az elmúlt években a TWS fülesek elterjedése miatt erre már nincs igazán szükség.

Szerencsére a Honor 70 nem egy nagy tömegű készülék. Kevesebb, mint 180 grammot nyom, pedig a mérete a mára megszokott 6,67 hüvelyk. Ehhez a súlyhoz hozzájárul a műanyag keret, ugyanakkor a telefon remekül össze van rakva; az illesztések pontosak, a kamerasziget némi változtatással az 50-ből lett átmentve.

img0278.jpeg

A telefonba a 2022. januárjában bejelentett Qualcomm Snapdragon 778G+ processzor került; mellette 8/12 GB RAM és 128/256 GB háttértár található, egy Adreno 642 GPU-val együtt. Ez a hardver remek teljesítményt nyújt: nincsenek akadások, az alkalmazások között gyorsan lehet váltani, az Android 12 és a Magic UI 6.1 szépen teszi a dolgát, de ebben a készülékben is megvannak azok a Huawei-jellegzetességek, melyeket a Honor még nem tudott elhagyni. Az egyes alkalmazások alatt lévő vonal új lehetőségeket ad, például egy jegyzetfüzet megnyitását. 

A telefon kijelzője (1080x2400 p) kifejezetten szép képet nyújt, hajlított szélű, 120 Hz-es, HDR10+ támogatással rendelkező OLED panel: élvezet rajta videót nézni, ugyanakkor a sztereo hangszóró hiánya némileg visszaveti az élményt (ezt már a 90 ezer forintos áron nyitott Redmi Note 11 is tudta), de a 4800 mAh-s akkunak köszönhetően egy hosszabb repülőútra is elegendő a szufla. A 66 Wattos töltő fej kevesebb, mint egy óra alatt megeteti a telepet; ami után egy hat-hét órás képernyőidő simán kihozható.

img0285.jpeg

Kamerakörök

A Honor 70 a legnagyobb fejlődést a kamera tekintetében mutatja. A Honor szerencsére dobta a 2 MP-es makrókamerát, és az 54 MP-es széles (f/1.9) és az 50 MP-es (f/2.2) ultraszéles lencse fejlesztésére fektette a hangsúlyt. Természetesen van egy mélységkamera (2 MP) és szelfikamera is. A főlencsék kaptak autófókuszt, ez pedig azt eredményezi, hogy az elkészült képek remekül festenek, a nappali felvételek dinamika, kontraszt, színtelítettség szempontjából is szépek, ráadásul a galériában található esti felvételek kézből kèszültek, bemozdulás nélkül. A kamera pozitívuma, hogy még Netflix filmen is megtalálta és lekövette az arcmozgásokat, így nem okoz gondot az, hogy mindig a lényegen legyen a fókusz. Videót 4K-ban és 1080p-ben is rögzít, előbbit 30, utóbbit 60 fps-sel, de optikai stablizátor nélkül.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A Honor 70 egy remek telefon, élvezet használni, kommunikációs szempontból is tud mindent, amit a kategóriában egy telefonnak tudnia kell. Ugyanakkor érdekes módon a Wi-fi jelet jónéhányszor eldobta ugyanabban a környezetben, amelyben a Samsung, a Huawei, a Xiaomi és az előző Honor telefonok is simán tartottak. A sztereó hangszóró hiánya fájdalmas, nincs vezetékmentes töltés és IP védelem, viszont a telefon ára az elmúlt időszakban jelentősen csökkent, már 217 ezer forintért megvásárolható, ami, tekintve a Honor 70 premierárát, örvendetes. Ugyanakkor több versenytársa is van a mezőnyben (pl. Xiaomi 12), hasonló áron, így vásárlás előtt azt kell megnézni, hogy mely tulajdonságok számítanak. Vannak előnyök és vannak hátrányok, de ha 200 ezer forint alá csúszik az árcímke, akkor már érdemes megfontolni a vásárlását.