A hónap elején tartott Xiaomi Redmi Note 12 bemutató után most újabb sajtóeseményre kaptunk meghívást, ezúttal a Honortól. A kínai vállalat magyar képviselete a Margit híd és az Árpád között horgonyzó rendezvényhajóra, a Stoppere invitálta a sajtó képviselőit, hogy bemutassa a techcég legújabb flagship készülékeit, a Honor Magic 5 Prót és a Honor Magic Vs-t.

img20230427185657.jpg

Második

A napsütötte Dunán parkoló Stopper remek helyszínnek bizonyult a sajtóeseményhez, ugyanakkor az egy kicsit formálisabb körülmények között zajlott, mint a Xiaomi rendezvénye. Ez persze nem probléma, hiszen Hadfi Norbert, a Honor Magyarország retail menedzsere, és Mr. Kai Bai, a Honor Magyarország general menedzsere egy remek és látványos bemutatót hozott össze.

Szokott módon Mr. Kai Bai nyitotta meg a sajtóeseményt, méghozzá a Honor eredményeinek felsorolásával. Ennek keretében kiderült, hogy a cég már több mint 100 piacon van jelen, 7 R&D központot üzemeltet, havonta 300 védjegykérelmet nyújt be és 13 000 alkalmazottat foglalkoztat. Emellett azt is megtudhattuk, hogy mostanra a második legnagyobb piaci szereplőé vált Kínában, részesedése mintegy 18%. Magyarországon eddig csak a Magic (például Honor Magic 4 Pro), a számos (pl. Honor 70) és a Honor X (pl. Honor X8) sorozatot forgalmazta, idén azonban bővítésre kerül a portfólió: az érkező készülékeket ugyan még rejtély övezi, azt viszont már tudjuk, hogy mire képes a Magic 5 Pro. Spoiler: sok mindenre.

img20230427191902.jpg

A Honor Magic 5 Prót az MWC 2023-on láthatta először a nagyközönség, és az előző évi készülékhez képest is fejlődött. Snapdragon 8 Gen 2 CPU, 12 GB RAM, 512 GB háttértár, gyönyörű kijelző, háromlencsés kamerarendszer, melynek mindegyik tagja 50 MP-es érzékelővel rendelkezik. A főlencsén kívül egy ultraszéles és egy periszkópos telefotó kamera teszi lehetővé a kreativitás kiélését és a pillanat megörökítését. Rizsavi Tamás, Budapest leghíresebb városfotósa (már számtalanszor örökítette meg az otthonunkat) is a Honor Magic 5 Prót használta az elmúlt hetekben, méghozzá felettébb meggyőző eredménnyel: körülbelül fél tucat képen mutatta be a telefon fotós tudását. Ezek tehát a legfontosabb jellemzői a készüléknek, amiről hamarosan teljes, részletekbe menő tesztet is közlünk.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Vs

A Vs a Honor összehajtható telefonjának típusneve, és (az előzőhöz hasonlóan) igen jó készüléknek tűnik. Talán legfontosabb jellemzője, hogy egyben kiöntött zsanérral rendelkezik, ami azt jelenti, hogy összesen négy mozgatóstruktúra komponenst építettek be a mérnökök a telefonba, ezzel erősítve a biztonságos használatot. Összehajtva kifejezetten vékonynak hat (12,9 mm), a széthajtott kijelző pedig különösen alkalmas például munkára. Attól sem kell tartani, hogy esetleg idejekorán tönkremegy a zsanér, hiszen 400 ezer nyitásra és zárásra tervezték. A Vs-en az Android 13-ra épített Magic UI 7.1 található, ami számos újdonságot hoz a felhasználói élménybe, a telefon vékonyságával pedig új sztenderdet állít fel az összehajtható okoskészülékek között.

img20230427202646.jpg

A Magic 5 Pro már májusban elérhető lesz a szolgáltatóknál és a kereskedőknél, méghozzá 530 ezer forintos áron, míg a Magic Vs júniusban kerül forgalomba – ezért az eszközért 700 ezer forintot kell otthagynunk az üzletben, ami bőven alávág a legnagyobb konkurensnek. A Honor két új készüléke tehát kifejezetten izgalmas telefonnak tűnik, már alig várjuk, hogy kipróbálhassuk őket!