pcguru-ajanlott3590x150.jpg

Pár héttel ezelőtt egy kifejezetten hangokra kihegyezett duó járt nálam, a HyperX DuoCast és HyperX Cloud Alpha Wireless személyében, a helyükre pedig most egy "aktívabb" páros futott be, aminek tagjai külön-külön és együtt is igazán jól festenek, de persze a külső csak egy szempont a sokból. 

Új vendégeim igazi vagány apróságok, a HyperX Alloy Origins 65 billentyűzet és a HyperX Pulsefire Haste Wireless egér, melyek közül elsőként előbbire térek ki részletesebben. Ahogy neve is sugallja, az Alloy Origins 65 egy, a szokottnál jóval kisebb, 65%-os méretű eszköz, ami doboza szerint PC mellett akár PlayStation 5-tel, Xbox Series X/S-sel, PlayStation 4-gyel és Xbox One-nal is használható, ha valakinek netán ez minden vágya. Mérete ellenére már a doboz súlyán érezni, hogy nem egy olcsó, fröccsöntött billentyűzettel van dolgunk, amit részben masszív alumínium vázának köszönhet. 

Súlya mellett csúszásgátló tappancsok is gondoskodnak róla, hogy véletlenül se vándoroljon el használat közben, kihajtható lábaival – amiken még egy-egy kisebb talp is helyett kapott – pedig szabadon beállítható a számunkra kényelmes szögben. A felesleges felületektől mentes kialakítású, fekete billentyűzet igazán kompaktra sikerült, de ennek ellenére, a számos másodlagos funkciót is kapott billentyűnek köszönhetően mit sem veszített használhatóságából. Az Alloy Origins 65 hivatalosan 80 millió leütést garantáló mechanikus billentyűit igazán kellemes használni. Játék és munka közben nem zavaróan hangosan, inkább kifejezetten dallamosan pötyögnek ujjaink alatt, és természetesen nem maradtak RGB háttérvilágítás nélkül sem, melynek fényeit a HyperX NGENUITY szoftver segítségével még jobban testreszabhatjuk.

A dobozban egyébként a billentyűzet mellett egy USB-C/USB-A kábelt, valamint extraként egy alternatív, űrhajós témájú, világoskék szóköz- és ESC billentyűt is találunk, egy a cserélésükre szolgáló eszköz kíséretében. Az Alloy Origins 65 mindent összevetve egy igazán kompakt, de a "nagyok" minden tudásával bíró, mutatós és rendkívül jól használható mechanikus billentyűzet, 99,99 dolláros (~39-40 ezer Ft) árcédulájával, képességeihez mérten pedig még nem is mondható olyan borzalmasan drágának.

Térjünk is át a páros másik tagjára, a HyperX Pulsefire Haste Wirelessre. Ez az ugyancsak fekete – de fehér változatban is elérherő –, vezeték nélküli cincogó a billentyűzettel ellentétben rendkívül karcsú, pehelykönnyű (mindössze 61g) és elég szellős kialakítást kapott. Végétől egészen a görgőig – sőt még alján is – ugyanis apró, hatszög alakú lyukak tarkítják, ráadásul a kisebb balesetektől sem kell féltenünk, felülete ugyanis por- és vízálló, persze azért nem érdemes a medence alján vagy a tengerben kísérletezni vele.

A Pulsefire Haste Wireless ugyan nem olvad bele kvázi gyurmaként az ember tenyerébe, de így is remekül belesimul, és igazán élvezetes, kényelmes használni. Kialakításának köszönhetően bármiféle erőfeszítés nélkül, gyorsan és könnyedén mozgathatjuk vele kurzorunkat – vagy éppen célkeresztünket –, melynek pontosságról a 16 000 DPI-s Pixart 3335 szenzor gondoskodik. Egy töltéssel akár 100 óráig bíró akkumulátorával ráadásul azon sem kell folyton aggódnunk, hogy esetleg pont meccs közben fogy ki belőle a szufla. Ha netán egy kis plusz tapadásra lenne szükségünk, a HyperX még pár csúszásgátló matricát is mellékelt az egér két gombjára és két oldalára is, melyek később könnyedén eltávolíthatók.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Az egér aprócska, vezeték nélküli adaptere szintre észrevétlenül csücsül a helyén, ahogy bepattintjuk egyik USB portunkba, a töltésről pedig a mellékelt USB-C/USB-A kábell gondoskodik. A Pulsefire Haste Wireless az Alloy Origins 65-höz hasonlóan PC mellett akár a Sony és a Microsoft konzoljaival is használható, a görgő oldalán lévő világítás pedig szintén a HyperX NGENUITY szoftverrel állítgatható még részletesebben. Olcsónak messze nem olcsó, de 79,99 dolláros (~31 ezer Ft) árával pénztárcaszaggató vételnek sem mondható, főleg, hogy cserébe egy gyors, precíz, strapabíró és nem utolsó sorban stílusos egeret kapunk.