pcguru-ajanlott3590x150.jpg

Ma már nem létezik olyan techcég, ami ne gyártana TWS füleseket. A kor és a technológia előrehaladtával az egykor drága termékek ára lecsökkent, terjedésüket pedig az is elősegítette, hogy a telefonok nagy részéről gyakorlatilag eltűnt a jack-csatlakozó. Mit lehet elvárni egy TWS fülestől? Legyen jó a hangja, egy töltéssel működjön minél hosszabb ideig, és persze legyen kényelmes és divatos. Most a OneOdio Openrock Prót mutatjuk be nektek, ami teljesíti az előbb említett követelményeket, de sajnos még így is van pár kisebb hibája.

oneodio-openrock-pro.png

Küldetésük a zene

A OneOdiot 2017-ben alapították, így fiatal cégnek számít a techvállalatok piacán. Vezetőinek küldetése a zene lett, vagyis füleseket, fejhallgatókat, mikrofonokat és különböző kiegészítőket gyártanak, a tervezést pedig olyan iparági veterán mérnökök végzik, akik nem veszik félvállról a munkájukat. Az OpenRock Pro az egyik legújabb termékük, amit letesztelhettünk, de eltérően a legtöbb fülestől, ez open-ear megoldással készült, éppen ezért néhány alapvető dolog megkülönbözteti a leggyakrabban hordott in-ear fülesektől.

p1310281.JPG

Az első, hogy a OneOdio terméke kifejezetten nagy dobozban érkezik. A fekete/citromsárga tárolóról lehúzható a külső papírborító, ami magát a fülest és a legfontosabb jellemzőket mutatja. A doboz olvasnivalót, a mára megszokott USB Type-C végű töltőkábelt, és magát a készüléket, illetve annak töltőtokját rejti, és itt nyer értelmet a doboz mérete. A tok ugyanis bordázott felületű, hosszabbik oldalain kissé lapított hengerre hasonlít, melynek mérete 8x4 cm, a súlya pedig több mint 9 dekagramm. Összehasonlítva egy Honor Choice-szal, igencsak tekintélyes dimenziókkal rendelkezik, garantáltan nem fogjuk elveszíteni (vagy ha igen, azt egyből észrevesszük).

p1310288.JPG

Kinyitva a tokot, az eszköz a bölcsőjében pihen, és ezt nem a fülbe, hanem a fülre lehet helyezni. A párosítás a szokott módon zajlik, el kell távolítani a fülesek végéről az érintkezőket fedő fóliát, így a telefon máris látni fogja, hogy mivel akarjuk párosítani, ami pár másodperc alatt meg is történik, innentől pedig már használhatjuk is az Openrock Prót.

A fülre történő felhelyezése némi gyakorlatot és megszokást igényel, ugyanis a rugalmas hátsó részt a fül formájához kell igazítani, míg a hangszórót tartalmazó rész átlós irányban borul rá a fülkagylóra. Szorosnak kéne lennie, de ezt az anatómiai különbözőségek miatt egyszerűen lehetetlen tökéletesen megoldani, így egyik vagy a másik fele az első pár alkalommal, használatuk közben többször is leesett, utána viszont már nem volt vele gond. Az audióélmény minősége remek. Hallgattunk musicalt (Diótörő és az egérkirály: Szerelmes csillagok), rockot (Emerson, Lake & Palmer: Black Moon), koncertet (Republic), illetve lágy, meditatív muzsikát is. A mélyek erőteljesek voltak, a magasak kellemesek, a közép remek, valamint a meditatív zene is szépen szólt. A basszus (OpenRock TubeBass) egy teljesen egyedileg tervezett, 16.2 mm-es drivernek köszönhető, ezért sikerült kiküszöbölni az open-ear fülesek egyik legnagyobb problémáját, vagyis a nem megfelelő basszust. Az eszközt természetesen hívás közben is kipróbáltuk: a beszéd érthető volt, az aktív zajszűrés pedig hatékonyan tette a dolgát.

p1310286.JPG

A legjobb az egészben az, hogy egy feltöltéssel 19 órán át hallgatható zene, film, akármi, míg a tokba helyezve/töltve a párost, összesen 46 órányi működés préselhető ki belőle, ami egy Honorhoz, Xiaomihoz, Almához képest brutálisan jó eredmény. A vezérlés, hívásfelvétel/elutasítás/hangerőszabályozás/zeneléptetés pedig elvégezhető a fülesekre helyezett apró gombokkal.

A zene az kell

Az OneOdio Openrock Pro egy kitűnő füles, aminek használatát szokni kell. Használat után össze kell hajlítani, hogy a tokját le lehessen zárni. A mérnökök talán itt hibáztak egyedül, ugyanis egy erősebb zsanér, illetve egy apróbb mágnes kellene a tökéletes záródáshoz, asztalon tartva a tokot, az néha önmagától kinyílt, ami azonnali kapcsolatfelvételt eredményezett a párosított készülékkel. A legfontosabb kérdés az, hogy mi az ára az Openrock Prónak, és ehhez képest milyen az ár/érték aránya? Nos, a kérdés első részére a válasz az, hogy nem olcsó. A hivatalos oldalról rendelve nagyjából 42 000 forintot kell fizetni, plusz a járulékos költségeket, de ezért egy kiemelkedő audió képességekkel, remek üzemidővel, aktív zajszűréssel rendelkező fülest adnak a OneOdio szakemberei, amit élvezet használni.