pcguru-ajanlott3590x150.jpg

A OneOdie jó pár kisebb-nagyobb füleséhez volt már szerencsénk, most pedig, az aktív zajszűrővel felszerelt OneOdio A10 személyében egy újabbat volt lehetőségünk kipróbálni, ami több szempontból is pont kapóra jöhet, ráadásul egy egész korrekt kis csomagban is érkezik. A füles stílusosan szétcuppantható doboza ugyanis a megszokott műanyag- és papírtöltelék helyett csupán egy mutatós, fekete, kemény hordtáskát rejt. A készülék ebbe van jóga pózban belehajtogatva, kiegészítőivel együtt egy gumipánttal átölelve. Amit kapunk, az egy rövidke útmutató, egy töltéshez szükséges USB-C/USB-A kábel és egy 3,5 mm-es jack kábel, ha netán vezetékesen szeretnénk használni. 

Ezért a kiszerelésért már élből jár a piros pont, hiszen így a készüléket nem kell feltétlen a nyakunkba akasztva, vagy csupaszon táskánkba süllyesztve – és ezzel esetleg sérülését kockáztatva – magunkkal hordani, hanem bármikor kényelmesen belehajtogathatjuk masszív ágyikójába, ami mindentől megóvja. A táskának mondjuk, megmarkolható füle nincs, viszont egy pántnak vagy karabinernek tökéletes kis akasztószalag került az oldalára, így azzal igény esetén magunkra aggathatjuk. Magára a fülesre áttérve a OneOdio A10 kialakítása nemcsak látványra kellemes, de igazán praktikus is. A fülkagylók nem forgathatók és a felettük nem sokkal elhelyezett gombokkal behajthatók, amivel még kevesebb helyet foglal a készülék, és így pont belefér hordtáskájába. Fényes felülete a megszokottal ellentétben nem ujjlenyomatmágnes, bár a gombokat felsorakoztató fekete peremeken már azért meglátszanak a "zsírosabb" érintések. Utóbbi jobb felén találjuk a jack bemenetet, valamint a ki-/bekapcsoló mellett a hangerőszabályzó + és – gombjait, amikkel a zeneszámok is léptethetők, míg a balon a töltő USB-C bemenetét és a Transparency/ANC mód gombját.

A OneOdio A10-et abszolút kényelmes viselni még hozzám hasonló nagyfejűeknek is: a kagylók kellemesen, de biztosan lapulnak az ember fülére, és már aktív zajszűrés nélkül is egész jól kizárják a külső hangokat. Persze nem mindet, így egy közelünkben bömbölő hangfal zenéje például tompán azért behallatszik még ANC módban is, de inkább csak akkor, ha éppen nem hallgatunk semmit. Aktív használat közben – játék, zene vagy telefonhívás – már sokkal jobban kizárja a külvilágot, ráadásul a zajszűrés mindkét irányba működik. A fülesen ugyanis hiába bömböl, mondjuk, még egészséges hangerővel egy jó kis System of a Down nóta, vagy ropognak a fegyverek Nintendo Switchen, az Overwatch 2-ben, mindössze pár méterre az alvó gyerektől, ebből kifelé, tapasztalataink alapján, semmit sem lehet hallani. Ráadásul a készenléti idő miatt sem kell aggódnunk, ugyanis a OneOdio A10 egyetlen töltéssel akár 50 óráig is gond nélkül elvan, persze használattól függően, 1,5-2 óra alatt pedig teljesen fel is tölt.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

79,99 dolláros (~31 000 Ft) áráért egy abszolút korrekt csomagban kapjuk meg a OneOdio A10-et, ami egy külsőre igazán stílusos és rugalmas, roppant kényelmes, jó hangzású és a külvilágtól – jó értelemben – többnyire hatékonyan elzáró vezeték nélküli fejhallgató. Ha valaki esetleg pont egy ilyet keres, nem horribilis áron, akkor ezzel nem igazán nyúlhat mellé.