• Cannes-ban debütál David Cronenberg Crimes of the Future c. filmje
  • A jövőben DNS-kísérletek révén egy performanszművész új szerveket növeszt előadásaihoz
  • Az emberek figyelme miatt egy igazán megdöbbentő látványosságon kezd dolgozni
  • Főszereben Viggo Mortensen, Kristen Stewart és Léa Seydoux

Pont ma írtunk Kristen Stewart új szerepéről az A24 Love Lies Bleeding című erotikus thrillerében, mindenekelőtt azonban David Cronenberg cyberpunk sci-fi-testhorrorjában láthatjuk az amerikai színésznőt. Viggo Mortensen és Léa Seydoux oldalán tűnik fel a Crimes of the Future egyik főszereplőjeként (a produkció nem összetévesztendő Cronenberg 1970-es azonos című rendezésével). Stewart egy tudóst alakít majd, aki az emberi faj jövőjét és mutációit kutatja két performansz művész megfigyelésén keresztül.

crimes-of-the-future-kristen-stewart-1108x0-c-default.jpg
(A kép forrása: Little White Lies)

A disztópikus mű olyan korban játszódik, amikor az emberiség túllép természetes állapotán és alkalmazkodik szintetikus környezetéhez.  Lehetővé válik például az emberi DNS megváltoztatása. Egyesek veszélyesnek tartják a mesterséges beavatkozást, mások viszont támogatják a kísérleteket. Hőseink, Caprice és Saul egyre merészebb mutatványokkal rukkolnak elő, amihez folyamatosan változtatják testüket, például új szerveket növesztenek.

fqiwggcxiaqnypa.jpg
(A kép forrása: Twitter, Geekz)

A cannes-i bemutató pikantériája, hogy sajtóértesülések szerint Cronenberg nagy riválisa, David Lynch titokban készülő filmje is a fesztiválon lát napvilágot. A Crimes of the Future forgalmazója egyébként a Neon, aminek a kezei közül kikerült a szintén Kristen Stewart főszereplésével készült Spencer, a múlt esztendő egyik legnagyobb sikerét jelentő A világ legrosszabb embere, illetve a felnőttfilmes ipart bemutató Pleasure.