Azt hiszem, hogy az egész szerkesztőség nevében mondhatom, hogy a PC Guru az a hely, ahol jó értelemben találkozik a munka és a szórakozás, valamint a hobbi és a hivatás. Az ember általában a hétvégékbe igyekszik belesűríteni mindazt, amire hétköznap nem jut ideje, köztük egy kis kikapcsolódást is, és mivel utóbbi sok esetben egyenlő a videójátékokkal, gyakran ezeken a napokon kerül elő egy régi kedvenc, egy kihagyott újdonság, vagy akár egy várva várt új megjelenés. Hétvégame rovatunkban, hétről hétre, néhány szerzőnk ad egy kis betekintést abba, hogy náluk éppen melyik cím és milyen okból került terítékre, de lássuk is, hogy mi jutott erre a hétre.

descriptive text

wilson

Nos, a tervvel ellentétben a Planescape Torment nem került elő, helyette egy hirtelen ötlettől vezérelve – és még a Disco Elysiumtól megrészegülve – inkább a 2013 óta el nem indított Kentucky Route Zero-t poroltam le. Osztottam, szoroztam: a tíz órára írt végigjátszást reménykedtem, hogy bele tudom sűríteni a vasárnapba és talán a hétfő estébe, de a szokásos januári vészfogászat ebbe is közbeszólt.

201909081727311.jpg

A maradék részébe pedig sajnos a játék: hiába vagyok több, mint vevő a témájára, hiába szeretem az ilyen típusú filmeket, könyveket, sajnos az első három fejezet eddig inkább szenvedés volt, sem mint élvezet, pár kósza percet leszámítva. De nem adom fel, szeretném végigvinni, még jóval a hétvége előtt. Csak sajnos itt a Hunt, és ha elkezdem, akkor az elvisz egy komplett estét, távolabb tolva a KRZ befejezését. Ami nem jó, hiszen nyakunkon a Pokémon Legends: Arceus megjelenése, és előtte még jó lett volna egy nagyszabásúbb single player játékot is becsempészni. Mondjuk megvettem a leárazás során a Serious Sam 4-et...

bullseye

Hát ez a hét nem lesz valami játékos számomra. Nagyrészt munkával fog telni, némi ház körüli teendőkkel megspékelve, a maradék időben pedig valószínűleg túl fáradt leszek aktív kikapcsolódáshoz, szóval nagy eséllyel csak bámulok majd valamit Netflixen vagy YouTube-on, öregemberesen.

hetvegamebullseye20220113.jpg

Tartok tőle erre a tervre nem lesz érvényes a lassan hírneves Hétvégame Murphy Törvénye (HMT, nem is rossz), ha mégis, akkor a Superliminallal bíbelődnék. Bár ahhoz pont szellemi koncentrációra lenne szükség, mert egy nagyon jópofa logikai játék a Portal és némileg a Stanley Parable nyomdokain – ami igen jó pedigré.

Dzséjt

Ezen a hétvégén nem konkrétan egy játékkal fogok játszani, hanem többet is nyúzni fogok. Ugyanis végre megérkezett a PS5-öm, ami a PS4 Slim után elég nagy váltás. szóval alaposan le akarom tesztelni. Ugyan kifejezetten PS5-ös játékom még kevés van, de ezek egyike az A Plague Tales: Inoccence, amit anno még a régi PC-men játszottam, úgyhogy megért az újrázásra.

cyberpunk-207720220113120830.jpg

Emellett újra nekivágok a Cyberpunk 2077-nek, amivel utoljára 2020 decemberében játszottam, vagyis a megjelenésekor. Azóta azért jó sok patch kijött hozzá, ráadásul PS5-ön eleve jobban fut, mint PS4-en. És persze folytatom a múlt héten elkezdett The Witcher 3: Wild Huntot is, amely bár hétéves játék és a PS5 frissítése még messze van, de még így sem ocsmány darab, rossznak meg pláne nem rossz. És mintegy levezetőként még futok egy-két kört a Horizon: Zero Dawn-nal és a Red Dead Redemption 2-vel.

Ez lett volna Hétvégame rovatunk e heti beszámolója. Ti melyik játékba ugrotok bele a hétvégén?