Április utolsó hétvégéjére igazi filmáradat és fantasy-művek sora érkezik az HBO GO-ra. A streamingszolgáltató teljes április műsorajánlóját is közzétette: indulnak sorozatok, érkeznek új évadokkultfilmek és ikonikus Tarantino művek.

hbogo.jpg

Sorozatok

MRS. AMERICA – 1. évad 4. rész

  • Műfaj: dráma / életrajzi
  • Leírás: A sorozat az esélyegyenlőségi jogok módosításának ratifikálására indult mozgalom, valamint egy konzervatív nő, Phyllis Schlafly történetét, az 1970-es évek amerikai kultúrharcának egyik legkeményebb küzdelmét meséli el.
  • Főszerepben: Cate Blanchett, Rose Byrne, Sarah Paulson, Margo Martindale, Uzo Aduba

Filmek

  • SZÉKEK KÖZÖNSÉGE (AN AUDIENCE OF CHAIRS, 2015)
  • Műfaj: dráma
  • Szereplők: Carolina Bartczak, Peter Macneill, Gord Rand, Edie Inksetter, Christopher Jacot
  • Leírás: A zongorista Maura kéthetes pihenőt tervez egy amerikai turnéra való meghallgatása előtt, amikor felhívja riporter férje. Duncan közli, a munkája miatt Oroszországban marad egész nyáron. Maura így arra kényszerül, hogy Új-Fundlandon töltse a nyarat, és vigyázzon két lányukra. Miután kihagyja a meghallgatást, depresszióba esik, éjjel zongorázik, és végigaludja a napot, a gyerekeit meg felügyelet nélkül hagyja. Egy nap a közeli szigetre kirándulnak, és az állapota miatt ottfelejti a lányait.

MISSION: IMPOSSIBLE – FANTOM PROTOKOL (2011)
(MISSION: IMPOSSIBLE - GHOST PROTOCOL)

  • Műfaj: akció
  • Rendezte: Brad Bird
  • Szereplők: Tom Cruise, Jeremy Renner, Simon Pegg, Paula Patton, Michael Nyqvist
  • Leírás: Terrorakció elkövetésével és összeesküvéssel vádolják Ethan Hunt ügynököt és csapatát. Az elnök életbe lépteti a Fantom-protokolt, aminek következtében mindnyájan törvényen kívüliekké válnak. Hunt azonban nem adja fel olyan könnyen a dolgot. Tény és való, hogy senkiben sem bízhat. Ráadásul pénz és mindenféle támogatás nélkül kénytelen kitalálni, hogyan moshatná tisztára a maga és az ügynökség nevét. Versenyt fut az idővel, hogy tisztázza magukat, ugyanakkor meg kell állítania a terroristákat is, akik újabb merényletre készülnek.

mission-impossible-00-special-effects-e1502703214111.jpg

ROMLOTT OKTATÁS (BAD EDUCATION)

  • Műfaj: dráma / vígjáték
  • Rendezte: Cory Finley
  • Főszerepben: Hugh Jackman, Allison Janney, Ray Romano, Annaleigh Ashford, Geraldine Viswanathan, Alex Wolff, Kathrine Narducci
  • Leírás: Frank Tassone köztiszteletben álló Long Island-i szuperintendens, aki asszisztensével, Pam Gluckinnal együtt a Roslyn Iskolai Körzet felvirágoztatásán dolgozik. Frank a pozitív üzenetküldés mestere, akit a polgárok és a diákok egyaránt kedvelnek. Ám egy diákújságíró néhány kiadási bizonylat láttán elhatározza, hogy alaposabban utánanéz néhány dolognak. Minél mélyebbre ás, annál sötétebb ügyekre bukkan. A film az amerikai történelem legnagyobb állami iskolai sikkasztási botrányát dolgozza fel.

A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok.

romlott-oktatas-06.jpg

VIGYÉL EL EGY SZÉP HELYRE (TAKE ME SOMEWHERE NICE, 2019)

  • Műfaj: road movie / dramedy
  • Leírás: A felnőttkor küszöbén Alma elhagyja az anyja házát Hollandiában, hogy a szülővárosába, Boszniába utazzon meglátogatni az apját, akivel még sosem találkozott. De semmi sem a terve szerint alakul. Az unokatestvére Emir fagyos fogadtatásban részesíti, és gúnyolódik a könnyű nyugati életén. Alma szenvedélyes kapcsolatba kerül Emir legjobb barátjával, a bajkeverő Denis-szel. A lány elhatározza, hogy az akadályok ellenére folytatja apja keresését. A lázadó trió végül együtt indul a nagy kalandra.

Fantasy-láz az HBO GO-n

Az Úr sötét anyagai (His Dark Materials)

A Philip Pullman nagy sikerű Young Adult fantasy-trilógiájából készült történet egy olyan alternatív világban kezdődik, ami első pillantásra a megtévesztésig hasonlít a miénkre… Aztán kiderül, hogy ezen a helyen többek között boszorkányok, egy beszélő páncélos medve, egy aeronauta és Pantalaimon nevű megelevenedett lélekállata segítik hősnőnket, a 12 éves vadóc Lyrát, akinek sorsa összefonódik a párhuzamos univerzumokéval.

A rétegzett és fordulatos sztorit Jack Thorne (Harry Potter és az elátkozott gyermek) a sorozatformátumot szem előtt tartva, az alapanyag szellemiségéhez hűen adaptálta. A hihetetlenül látványos szériában Dafne Keen mellett a főbb szerepekben James McAvoyRuth Wilson, Lin-Manuel Miranda, Andrew Scott, James Cosmo és Helen McCrory látható. A kötetekben az egyik legizgalmasabb dolog, hogy Lyra világában minden emberhez tartozik egy úgynevezett daimón, azaz állati formát öltött lélekteremtény, ami utal „gazdája” természetére/személyiségére és általában ellenkező nemű. A tiéd mi lenne?

mv5bzwyxnwnlntetztaxzs00zdq1ltg0ywytoty5mjm1mzg2zdg5xkeyxkfqcgdeqxvymta0nzawndc2v1sx1777cr001777999al.jpg

Harry Potter- és Legendás állatok-filmek

Akkor is eljuthatsz a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolába, ha még nem érkezett meg bagolypostával a leveled – és ehhez még a King’s Cross pályaudvar trükkös 9 és ¾-ik vágányát sem kell megtalálnod, csupán az HBO GO-ra kattintanod, ahol mind a 8 Harry Potter-filmet megtalálod. Invito, Bogoly Bertie-féle mindenízű drazsé, kezdődhet a maraton!

J. K. Rowling regényfolyama bő 20 éve indult hódító körútjára, az eltelt évek alatt milliókat hódított meg a kis túlélő, Harry Potter története. A mozifilmeket olyan nagy formátumú filmesek dirigálták, mint Chris Columbus, Alfonso Cuarón, Mike Newell és David Yates, a boszorkányokat és varázslókat pedig a gyerekszereplők mellett a brit színjátszás krémje alakítja.

Ha pedig már a HP-filmekben is Csikócsőr, Aragog, Bolyhoska, Fawkes vagy Norbert a kedvenced, indulj kalandos útra a mágikus lényeket kutató Göthe Salmander oldalán, aki a Harry Potter megszületése előtti varázsvilágba kalauzol. A David Yates által dirigált első spin-offban (Legendás állatok és megfigyelésük) ráadásul betekintést nyerhetünk az amerikai varázsvilágba, a Grindelwald bűntettei alcímre hallgató folytatásban pedig az ifjú Albus Dumbledore-t is megismerhetjük.

harrypotter6-firstlook-01-f.jpg

Trónok harca (Game of Thrones)

George R. R. Martin A tűz és jég dala című, nagyszabású regényciklusából készült 8 évados HBO-sorozat a kétezres évek megkerülhetetlen popkulturális jelenségévé vált, hétről hétre rajongók milliói gyártottak teóriákat a lebilincselő fantasytörténet alakulása kapcsán, amiben mesterien összetett karakterek küzdenek kisebb-nagyobb céljaikért. Minden idők egyik legtöbbet díjazott sorozata (többek között 47 Emmyt zsebelt be) megdöntötte az HBO nézettségi rekordját, elképesztő kulturális hatásait pedig napestig lehetne sorolni.

Tévétörténelmet író csatajelenetek, a közbeszéd részévé vált idézetek (Közeleg a tél, Iszom és tudok dolgokat, Az éj sötét és tele van iszonyattal), sokkoló (csak Westeroson ne esküdjön az ember!) és gyönyörű (Hodor!) pillanatok, gyűlölt és megszeretett karakterek (fantasztikus színészek alakításában) – a hivatkozási ponttá vált Trónok harcát többek között ezek miatt sem lehet elégszer látni, úgyhogy kattints az HBO GO-ra és merülj el a Hét Királyság varázslattal, politikával, szerelemmel, történelemmel, spiritualitással és mítoszokkal dúsított csatározásaiban!


A készülő Trónok harca előzménysorozatokról itt olvashattok.

3051694-game-of-thrones-characters091710-850x478.jpg

Legacies – A sötétség öröksége (Legacies)

Vámpírnaplók és spin-offja, A sötétség kora rengeteg elkötelezett rajongót szerzett magának világszerte. A Legacies – A sötétség öröksége címen futó testvérsorozatuk a természetfeletti lények egy új generációjával indult hódító útjára 2018-ban, a történet ezúttal is a Salvatore bentlakásos iskolában játszódik. A széria főszereplője Klaus Mikaelson és Hayley Marshall tinédzser lánya, akinek felmenői között nagy hatalmú vámpírok, boszorkányok és vérfarkasok találhatók. Hope-nak sötétség az öröksége, de ez nem jelenti azt, hogy nem válhat hőssé. Az elődökhöz méltón fordulatos, szörnyek széles skáláját felvonultató, romantikus és humoros elemekben gazdag fantasy sorozat mindkét eddig elkészült évada elérhető az HBO GO-n.

legacies-1.jpg

Demóna (Maleficent)

2014-ben a Disney egy izgalmas lépéssel olyan élőszereplős feldolgozást készített a Csipkerózsikából, ami középpontjába a „főellenséget” helyezte – akiről aztán persze kiderül, hogy bár szíve megkeményedett múltja miatt, valójában közel sem gonosz. Nem véletlen szólt a film szlogenje: A mesét már ismered, most tudd meg az igazságot!

Az elképesztően sikeres Demóna rendezői székébe a filmtörténeti mérföldkőnek számító Avatar és a szintén lehengerlő vizualitású Alice Csodaországban és az Óz, a hatalmas 2 Oscar-díjat nyert látványtervezője, Robert Stromberg ült, a két főszerepben a szarkasztikus humorú, sötéten elegáns figurát kiválóan alakító Angelina Jolie-t és a tisztaszívű Csipkerózsikát bájosan játszó Elle Fanninget láthatjuk.

Az első részről itt írtunk, a második részt tárgyaló kritikánkat pedig itt olvashatjátok.

maleficent-1.jpg

Alice Csodaországban és Alice Tükörországban (Alice in Wonderland & Alice Through the Looking Glass)

Charles Dodgson, az oxfordi matematikaprofesszor Lewis Carroll álnéven írt nonszensz meseregényének címszereplő hőse egy fehér nyúl üldözése közben tulajdonképpen a viktoriánus kori Anglia eltorzított változatában találja magát, ahol abszurd figurákkal találkozik és a természettudományok összes szabályát felrúgó kalandokba keveredik.

Alice első mozifilmes kalandját a Carrolléhoz hasonlóan fékezhetetlen fantáziájú Tim Burton dirigálta olyan sztárokkal a főszerepben, mint Mia Wasikowska, Johnny Depp, Helena Bonham Carter és Anne Hathaway. A kasszarobbantó adaptáció folytatásában Alice egy mágikus tükör segítségével tér vissza Csodaországbeli barátaihoz, köztük a Bolond Kalaposhoz, akin csak úgy segíthet, ha visszatér a múltba. Az elődjéhez hasonlóan szemkápráztató látványvilággal operáló Alice Tükörországbant James Bobin (Muppets) rendezte.

A boszorkányok elveszett könyve (A Discovery of Witches)

A Deborah Harkness Mindenszentek-trilógiáján alapuló sorozat hősnője Diana Bishop (Teresa Palmer), aki hiába választja a tudományos pályát, boszorkány örökségétől nem tud szabadulni. Az alkímiát kutató fiatal történész Oxford egyik könyvtárában ráakad egy elveszettnek hitt, misztikus könyvre, amire a vámpírok és a démonok is fenik a fogukat – a rejtélyes kézirat ugyanis minden természetfeletti lényre kihatással lesz. Dianát többek közt egy faját megmenteni kívánó ősi vérszívó, az 1500 éves Matthew Clairmont (Matthew Goode) is megkörnyékezi, aki nem mellesleg az egyetem professzora… Ellenálhatatlan sóvárog a boszorkánylány után, akivel szenvedélyesen egymásba szeretnek.

boszorkanyok.jpg

Itt láthatjátok