• A THQ Nordic rábólintott a Gothic Remake elkészítésére
  • Összesen 180 ezren játszottak a remake ízelítőjével
  • Melyből 43 ezren töltötték ki a kiadó kérdőívét és 9 ezren hagytak értékelés a Steamen
  • A játékosok 94,8%-a szavazott arra, hogy készüljön el a remake

Nagyon úgy néz ki, hogy az, amiről eddig maximum álmodhattunk, hamarosan valósággá válik: a THQ Nordic bejelentette, hogy rábólintott az eredeti, 2001-es Gothic remake-jének elkészítésére. A kiadó először még tavaly decemberben kezdte el pedzegetni a témát, mikor közzétett egy ingyenesen játszható demót a felújított verzióból, azt pedig, hogy a fejlesztés folytatódik-e, a játékosok visszajelzéseitől tette függővé.

gothic-remake-02.jpg

Nos, ez a kicsit rendhagyó közvéleménykutatás nemrég véget ért, a rajongók pedig egyöntetűen kiálltak a projekt mellett: a THQ Nordic beszámolója alapján a tesztelésben résztvevő játékosok 94,8%-a döntött úgy, hogy szeretne egy Ghotic Remake-et kapni, ők pedig abszolút tiszteletben tartva ezt a kérést hivatalosan is zöld utat adtak a projektnek.

A Ghotic Remake-et sajnos nem a Piranha Bytes, hanem a frissen megalakult THQ Nordic Barcelona fogja fejleszteni, de reméljük, a fejlesztők fel tudnak majd nőni a feladathoz. Ti próbáltátok esetleg a Gothic Remake demóját? Ha igen, mi róla a véleményetek?

gothic-remake-01.jpg