Az otthoni munkára való átállás, és az emiatt bekövetkező csúszások miatt május meglehetősen visszafogott hónapnak ígérkezik, áprilisban azonban még nem lehetett okunk a panaszra - még az utolsó héten is jöttek izgalmas újdonságok. Jöjjön szokásos összefoglalónk a heti megjelenésekkel!

Snowrunner

A MudRunner folytatásában ismételten extrém körülmények között kell bizonyítanunk a legkülönfélébb offroad járgányokkal, a kihívást pedig nem az ellenfelek biztosítják, hanem a természet erői - immáron a hó is. A SnowRunner kampányában változatos feladatokat oldhatunk meg hatalmas, nyitott pályákon.

Streets of Rage 4

A beat 'em up műfaj ugyan már réges-rég túl van a fénykorán, szerencsére azonban a mai napig jön néha egy-egy új cím a zsáner szerelmesei számára. Olyannyira, hogy most egy legendás széria kapott folytatást a Streets of Rage 4 képében, amely - a négyes számhoz igazodva - a sorozat történetében először kínál négyfős lokális multiplayert, a kétfős online kooperatív játéklehetőség mellett.

Sakura Wars

A Sakura Wars szériának eddig legfeljebb tisztes távolságból integethettünk innen Európából, az immáron új fejlesztők közreműködésével készült legújabb játék viszont már hozzánk is ellátogatott, ami egyben jó alkalom is az ismerkedésre, hiszen egy rebootról van szó. Az akció-RPG / vizuális novella hibridről tesztünkben bővebben is olvashattok.

Daymare: 1998

A rajongói remake-ek elég gyakran jogi akadályokba ütköznek - így járt az Invader Studios is, mely a Resident Evil 2-t szerette volna modernizálni. A jó hír azonban az, hogy a projektet végül nem kellett teljesen kukázniuk, erre építkezve ugyanis megalkották a továbbra is a RE2 előtt tisztelgő horrorjátékukat - a Daymare: 1998 immáron konzolokra is elérhető.

További megjelenések

A fentiek mellett is akad néhány említésre méltó újdonság: ilyen például a Her Story alkotójának új interaktív filmje, a Telling Lies, de a pakliépítős dungeon crawler, a Book of Demons is átköltözik konzolokra. És ha már költözés: a Moving Out is érdemel egy említést - már csak azért is, mert tesztet is olvashattok róla.