• Willy Wonka fiatalkoráról készít mozifilmet a Warner Bros.
  • Főszerepben Timothée Chalamet, Rowan Atkinson, Sally Hawkins és Olivia Colman
  • Megérkezett az első forgatási kép Wonkáról

Az elkövetkező években bővelkedünk majd Roald Dahl műveinek mozgóképes adaptációiban. A neves író tizenhat kötetéhez szerzett jogokat a Netflix, Taika Waititi (Jojo NyusziThor: Ragnarök) vezetésével pedig máris készül két animációs alkotás a Charlie és a csokigyár alapján. Nem tétlenkedik azonban a Warner sem: már elkezdődött a szintén utóbbi regényt alapul vevő Wonka forgatása. A munkálatokról a címszereplőt alakító Timothée Chalamet osztott meg két képet, rajta jelmezben láthatjuk a színészt.

A film a későbbi gyáralapító Willy Wonka fiatalkorát mutatja be, amikor kalandjai során megismerkedik Oompa-Loompas nevű munkásaival. A Paul King (Paddington-filmek) rendezésében készülő mű főbb szereplőit Chalamet mellett Rowan Atkinson, vagyis Mr. Bean, Sally Hawkins és Olivia Colman alakítják. Sajnos a premierre még közel másfél évet várnunk kell, a bemutató tervezett dátuma 2023. március 17.

Wonkát egyébként korábban ketten is megformálták a mozivásznon. 1971-ben Gene Wilder keltette életre, majd 2005-ben Tim Burton remake-jében Johnny Depp gondolta újra a karaktert. A legendás filmek előzetesét alább láthatjátok.

Nektek melyik film tetszett jobban?

willy-wonka-netflix-1024x576.jpg
(A kép forrása: Metaflix)