Május 2-án érkezett meg a Call of Duty legújabb részének előzetese, ami finoman szólva se aratott osztatlan sikert a játékosok között. Az így születő kritikus hangok – az Activision nagy bánatára – többféle szólamot is megütöttek: voltak, akik azt kifogásolták, hogy az Infinity Ward nem hallgatta meg sirámaikat és annak ellenére a távoli jövőbe tette a játék univerzumát, hogy ezeket az elemeket már két részben unásig ismételték. Mások szerint az Infinite Warfare egy több címből összeollózott maszlagnak tűnik, ami nem hordoz olyan karakteres elemeket magán, amik kiemelnék az űrlövöldék közül. 

A rivális DICE munkatársai sem tudták szó nélkül hagyni a látottakat. Twitterre fellőtt minikritikáikban megfogalmazták, hogy ez a grafika egyszerű nem méltó egy új CoD-epizódhoz, hiszen nagy bajok vannak mélységélesség és világítás terén is, ráadásul olyan unalmasra vágták az elvileg kedvet és egyúttal hype-ot generálni kívánó előzetest, hogy a nézése közben az ember nyála is kifolyik. Kétségkívül ez a szapulás nem volt túl elegáns húzás a csapat tagjaitól – akik erre ráébredve törölték is a kritikákat –, viszont többségében igazat kell adnunk nekik.

A gamerek gyomrát legjobban egy kétségkívül szemöldökrángató kiadói húzás viselte meg. Nagy csinnadrattával bejelentették, hogy az új rész mellett megjelenik a legendássá vált Call of Duty 4: Modern Warfare felújított változata, amit kizárólag a legújabb rész megvásárlásával lehet majd beszerezni. Csakhogy az Infinite Warfare emeltáras, 80 dolláros árcédulát kapott, ami – mai árfolyamon – csekélynek ugyan nem mondható, 21 ezer forintos befektetést jelent. Azokra azonban nem gondoltak az okosok, akiket egyáltalán nem hoz lázba a futurisztikus gyilkolászás és kizárólag az impozáns remastered részre fizetnének be. Éppen ezért inkább megpróbálják rákényszeríteni a játékosokat a tetemes összeg leszurkolására, pedig már több alkalommal bebizonyosodott, hogy az ilyen 'kötelezően választott' dolgok alaposan felborzolják a játékosok kedélyeit és a legtöbb esetben nem is érik el céljukat. 

Mindezek mellett folyamatosan jöttek a lehangoló információmorzsák, hogy a DLC-k az első 30 napban ismételten konzolexkluzívak lesznek, előző generációs konzolokra meg se jelenik a játék, mivel azok már nem birkóznak meg az 'eszméletlen' grafikai világgal, és a kampányrészben nem lesz kooperatív lehetőség.

A hírek hallatán a játékosok negatív hozzászólásai elárasztották az internetet, amit megérzett a kiadó is, aki saját igazgatóján keresztül próbált némi tüzet oltani – sajnos, nem túl sok sikerrel. Eric Hirshberg úgy fogalmazott, hogy semmi gond nincs azzal, ha sok rossz hangvételű komment érkezik, hiszen ez is csak azt mutatja, hogy mekkora szenvedélyt tanúsítanak a rajongók a Call of Duty irányába. Ráadásul még egyszer kiállt amellett, hogy a Modern Warfare Remasteredes ajánlatuk kifogástalan és akármennyi negatív zúgolódás is van, ők köszönik, az előrendelések ezerrel pörögnek. A végére – amolyan rosszabb fajta politikusként – még oda is próbált szúrni a népnek, hiszen megjegyezte, hogy a Call of Duty: Infinite Warfare előzetesének lájkjai az eddigi legmagasabbak a sorozat trailere közt – csak közben azt felejtette el, hogy az ide érkező dislike-ok lassan félmilliónál (!) járnak, ami azért nem lehet véletlen.

Ekkorra már mindenki arra várt, hogy a DICE Battlefieldje bevigye az Activisionnek járó kegyelemdöfést, ami csütörtökön még csak sejthető volt, viszont péntekre már bizonyossá vált. A Battlefield legújabb része ugyanis végre visszatér sokak kedvencéhez, a világháborúhoz, igaz, nem a másodikhoz, hanem az elsőhöz – ezért is kapta a Battlefield 1 címet –, és olyan lendületes előzetest tett le az asztalra, ami láttán minden FPS-rajongó elismerően csettinthet.

A hivatalos beharangozó során azt is megtudhattuk, hogy a világ több táján is irthatjuk majd az ellent olyan intenzív csapatharcokban, ahol könnyű- és nehéztankokat, lovakat, bombázókat, valamint teljesen új, játékokban eddig nem szerepelt járműveket is irányíthatunk. A Frostbite játékmotorra jellemző rombolás továbbra is nagy hangsúlyt fog kapni a csapatjátékkal egyetemben.

Az október 21-én megjelenő rész játékmenetéből ugyan szinte semmit nem láttunk még, de bízunk abban, hogy a DICE neve és az eddig napvilágot látott információk garanciát jelentenek a sikerre.