Hamarosan a boltokban van a The Last of Us, de a fejlesztők még csak most hozták nyilvánosságra az első részleteket a játék multiplayer módját illetően. Emiatt persze nem nagyon tudjuk okolni őket, ugyanis nagyon kevés olyan ember van, aki a Naughty Dog legújabb programjával kapcsolatban elsősorban a többjátékos szekcióra lenne kíváncsi, de hát egy modern, AAA-kategóriájú játékról van szó, így kell a multiplayer.

A TheSixthAxis által megszerzett információk szerint a The Last of Us multiplayer módját Factions névre keresztelte a csapat, s ez két meccstípust rejt magában: a Supply Raid azt kéri tőlünk, hogy minél több ellátmányt szerezzünk be az elérhető 20 életünk alatt, míg a Survivors egy hagyományos deathmatch, amiben ha fűbe harapunk, akkor meg kell várnunk a kör végét.

A játékmódokat összesen nyolcan nyüstölhetik 11 pályán; a karaktereink ruházata és kinézete személyre szabható; négy kaszt (assault, sniper, support, stealth) közül választhatunk; a fegyvereink és képességeink fejleszthetők, illetve egyszer használatos extráink is vannak. Egyszóval egy szokványos multiplayer módról van szó, amivel kapcsolatban talán csak annyi érdemes szóra, hogy van egy mellékes célunk egymás gyilkolása mellett.

A multiplayer módba való becsatlakozás elején választanunk kell egy frakciót, s minden egyes meccsen beszerzett ellátmány ennek az oldalnak a javára megy, ami végül úgy mutatkozik meg az adatlapon, hogy az egy-egy napot jelképező meccsek után több és több túlélő tartozik a csoportunkba -- természetesen az a cél, hogy mi legyünk a legnépesebb társaság.

The Last of Us -- Megjelenés: 2013. június 14. -- Gépigény: nem készült PC-s verzió