• 2023. június 30-án debütál az Indiana Jones és a sors tárcsája
  • 1969-ben, az USA és a Szovjetunió űrversenyének első csúcskorszakában játszódik a film

Harrison Ford június 30-án tér vissza utoljára Indiana Jones bőrében a mozivászonra. Az ikonikus régész professzor hattyúdalát felvezető montázsból kiderül, hogy a színész és karaktere is csupán némi unszolás után vállalta a varázslatosnak ígérkező kalandot. Ha már akcióba lendült, múltbéli emlékeket is felidézett. A trailer alapján pedig megnyugodhatnak a rajongók, az ominózus flashback jelenetekben igényesen sikerült megfiatalítani a nyolcvan éves színész arcát, amint azt Ford korábbi nyilatkozatában ígérte.

A történet

Az Indiana Jones és a sors tárcsája 1969-ben, az USA és a Szovjetunió űrversenyének első csúcskorszakában játszódik. Szerencsére nem szivárgott ki a cselekmény, annyit viszont tudunk, hogy a forgatás Szicíliában, valamint London, Glasgow és North Yorkshire utcáin zajlott. A flashback jelenetek során II. világháborús vagy harmincas évekbeli környezetbe kerülünk.

mv5bytczzdnizmutzgi2zc00yjg2ltlinjytodhky2zmyzy2mdcyxkeyxkfqcgdeqxvymti1mzi5mjq3v1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

A stáb

Harrison Ford mellett Phoebe Waller-Bridge (Fleabag), Mads Mikkelsen (Még egy kört mindenkinek), Toby Jones (Suszter, szabó, baka, kém) és az Unchartedben nemrég szintén felbukkanó Antonio Banderas alakítják a főbb szereplőket. Steven Spielberg átengedte a rendezői széket James Mangoldnak (Az aszfalt királyai, Észvesztő), csupán executive producerként vesz részt a munkálatokban George Lucas oldalán, a filmzenét viszont ismét John Williams komponálta.