• Harrison Fordot digitálisan megfiatalítják egy 1944-ben játszódó akciójelenet erejéig
  • A 80 éves színész elmondta, hogy most először látott hiteles fiatalítást mozivásznon
  • 1969-ben játszódik a film, az USA és a Szovjetunió űrversenyének csúcskorszakában
  • 2023. június 30-án debütál az ötödik epizód, Indiana Jones hattyúdala

Pont tegnap idéztük James Magnold (Az aszfalt királyaiCoplandBörtönvonat Yumába) rendező szavait, aki jobbnak látta Harrison Ford életkora miatt átírni az Indiana Jones 5 forgatókönyvét. Részletesebben nem fejtette ki, hogyan változott a cselekmény, mára virradóan viszont már azt olvashatjuk az első kézből értesült Empire magazin hasábjain, hogy a múltban játszódó jelenetekben digitálisan megfiatalították a nyolcvan éves amerikai színészt.

Digitális fiatalítás

Valószínűleg a címszereplő visszaemlékezései, flashbackjei miatt kerülünk vissza 1944-be, ahol nácikkal méri össze erejét. Az ominózus jelenetsor nyolc évvel Az elveszett frigyláda fosztogatói eseményei után játszódik, amikor Indy először akasztotta össze bajszát a korabeli német vezetéssel. Hogy az újonnan felvett snittek élethűek legyenek, Bruce Willis közelmúltbeli „klónozásához” hasonlóan régi felvételeket használtak fel az alkotók. A vizuális illúzió mellett az első epizódban viselt kabátját is viseli a főhős, hogy még tisztább legyen az élmény.

gettyimages-1146792217-e1668837781745-1024x576.jpg
(A kép forrása: 24.hu)

A digitális arcfiatalítás a kortárs filmek sokat kritizált eleme. Az ír és A galaxis őrzői 2 képein Robert De Niro és Kurt Russell arcát merevnek találta a közönség és öregesnek minősített mozgásukat sem nem tudták eltüntetni a vászonról. Ford ugyanakkor elmondta, hogy ez az első alkalom, amikor nézőként elhiszi a fiatalítást. „Kicsit kísérteties. Azt hiszem, nem akarom tudni, hogyan működik, de működik” – nyilatkozta a főszereplő.

A történet és a stáb

Az ötödik rész 1969-ben játszódik, amikor Indy ismét nácikkal találkozik, a történet fő témáját azonban az USA és a Szovjetunió között élesedő űrverseny szolgáltatja. Szicíliában, valamint London, Glasgow és North Yorkshire utcáin is megfordult a stáb, aminek az utolsó kalandfilmes szerepében tündöklő Ford mellett tagja Phoebe Waller-Bridge (Fleabag), Mads Mikkelsen (Még egy kört mindenkinek), Toby Jones (Suszter, szabó, baka, kém) és az Unchartedban is nemrég felbukkant Antonio Banderas is. Steven Spielberg ezúttal csupán kreatív producerként vesz részt a munkálatokban, a filmzenét viszont ismét John Williams komponálja. 2023. június 30-án debütál az ötödik epizód, Indiana Jones hattyúdala