• 2023-ben debütál a The Continental című John Wick előzménysorozat a Prime Video kínálatában
  • 1975-ben az ifjú Winston Scott igyekszik megszerezni a bérgyilkosok találkozóhelyéül szolgáló hotelt
  • A részben Budapesten forgott sorozatban Mel Gibson alakítja majd az egyik főszereplőt

Amikor tavaly karácsonykor bejelentették a John Wick 4 bemutatódátumát, még nagyon távolinak tűnt a jövő márciusra időzített premier. Most már azonban nem pusztán az új mozit várhatjuk. Chad Stahelski rendező bevallása szerint a stúdió megadta az engedélyt, hogy Keanu Reeves segítségével és néhány rövidital kíséretében elkezdje írni a következő rész forgatókönyvét, illetve jövőre debütál a The Continental címre keresztelt sorozat is.

A részben Budapesten forgatott produkció a mozifilmek előzménytörténetét vázolja fel. 1975-be látogatunk a címadó hotelbe, ami a bérgyilkosok találkozási pontjaként üzemel New Yorkban. Winston Scott szállodaigazgató kerül a történet középpontjába, akinek idősebb énjét a filmekben Ian McShane alakítja. Neves alkotókban ezúttal sem lesz hiány: a főszereplő Colin Woodell (A légikísérő) mellett felbukkan Mel Gibson, a rendezői székben Albert Hughes (Éli könyve) ül, az írók között pedig ott van Chris Collins (DrótJohn Wick 3) és a moziepizódok szkriptjét jegyző Derek Kolstad.

mv5bogi4odu0yzutn2e1ys00nmfllwi0yzitmdiwztu2zgq3nzqyxkeyxkfqcgdeqxvynte1njy5mgv1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

Pontos premierdátumot egyelőre nem hirdettek, a bemutatás platformja viszont már kitudódott. A tengerentúlon a Peacock, míg a világ többi táján, így hazánkban is az Amazon Prime Video biztosít otthont a produkciónak. Három epizódosra tervezik a limitált szériát – utóbbiak a történetüket az egyes évadok végén lekerekítő, ám a miniszériákkal ellentétben akár folytatásra is igényt tartó sorozatok. Ti nézitek majd a The Continentalt?