A tengerentúli bevételi adatok után befutott a hazai mozis statisztika. Nem meglepő módon tarol továbbra is a Pókember, ami épp úgy tömegeket vonz itthon, mint külföldön. Az amerikai sikerekhez hasonlóan jól teljesítenek a családi produkciók, az Énekelj! 2 és a Clifford, a nagy piros kutya. Ellenben ami globálisan kevésbé népszerű a nemzetközileg, például a Mátrix 4, itthon az sem nevezhető kudarcnak.

mv5bnjfhywe3mjqtyjy1yi00ntg4lwjkzdetmdvmyjm1ztqyodc2xkeyxkfqcgdeqxvynjc0mtk5mjmv1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

Tarol a Pókember

Egyelőre nem látszik lankadni a Nincs hazaút iránti érdeklődés. A Marvel friss produkciója valószínűleg minden idők tíz legsikeresebb filmje között végez majd, akár a szűk ötös elitbe is bekerülhet. Itthon már 460 ezren látták, hétvégén közel 60 ezer látogató ült be a vetítésekre, ami premierhéten is egészen kivételes eredménynek számítana.

  • A harmadik epizódban Peter Parkert a nyilvános lelepleződés veszélye fenyegeti. Amkor azonban Doctor Strange-hez fordul segítségért, utóbbi túlzottan erős varázslatot választ: nem pusztán a címszereplő kettős identitását törli ki az emberek tudatából, hanem összekuszálja a Multiverzum szálait. Végül egy idő- és térbeli síkra kerülnek a párhuzamos univerzumok rosszfiúi – és talán jótevői is. A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok.

Népszerű mesék

Meglehetősen jól teljesít az Énekelj! 2 című animációs mese és a Clifford, a nagy piros kutya élőszereplős feldolgozása. 118 és 64 ezren látták eddig összesen az Illumination, illetve a Paramount munkáját, az elmúlt napokban 16 és 23 ezren voltak kíváncsiak rájuk.

  • Az elszánt koala, Buster Moon, és az ő állati sztárcsapata az eddigi leglátványosabb szuperműsorukra készülnek a világ szórakoztatóiparának csillogó fővárosában. Csak egy bökkenő van: először meg kell győzniük a világ legzárkózottabb rocksztárját, a Bono hangján megszólaltatott, felesége halála óta visszavonultan élő oroszlánt, hogy csatlakozzon hozzájuk. Ha mégsem sikerül megnyerni őt műsoruknak, Jimmy Crystallal, a könyörtelen farkas mogullal gyűlik meg a bajuk.
  • A hibrid élőszereplős-animációs technikával készült film egy New York-i kóbor kutyát követ, aki a szemétben kutakodva megfertőződik és hatalmas piros színű ebbé változik. A kis Emily fogadja be őt, de családja kiköti, hogy orvost kell találni a beteg kutyának. Miközben a megfelelő doktor után kutatva róják a várost, egy gonosz feltaláló is felfigyel rá, és minden áron el akarja rabolni a méretes állatot.

Mérsékelt eredmények

A nemzetközi trendeknél jobban teljesít Magyarországon a Mátrix: Feltámadások és a King’s Man: A kezdetek. Szinte fej-fej mellett végzett hétvégén, 18 és 17 ezer eladott jeggyel, összesen pedig 79 és 53 ezren nézték meg eddig a két filmet.

  • Hőseink ismét megkapják a piros pirulát, és kilépve az álomvilágból, harcot indítanak a mesterséges intelligencia paternalista uralma ellen. A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok, míg az 1999-es részről írt visszatekintésünk itt található.
  • A századelős kémtörténet középpontjában Orlando oxfordi herceg áll, aki a brit kormányt megelőzve ismeri fel, hogy létre kell hozni egy nemzetközi egyensúlyt védő titkosszolgálatotA filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok.

(Forrás: Filmforgalmazók Egyesülete)