• Az Avatar: A víz útja december 15-én kerül a magyar mozikba
  • James Cameron arról nyilatkozott, hogy más filmeket is fejleszt
  • Ezért a 3. vagy a 4. rész után talán átadja a rendezést másnak

Múlt héten új jelenetképpel gazdagodtak az Avatar rajongói a december 16-án debütáló második részből, amin Kate Winslet Metkayina karaktere látható. A víz alatti forgatás fotóival és a lenti magyar előzetessel kiegészülve elég tisztán látszik, milyen grandiózus élmény lesz minden idők legsikeresebb filmjének folytatása, még ha nem is sikerül megismételni a 2,84 milliárd dolláros bevételt.

avatar-2-trailer-news.jpg
(A kép forrása: Xfire)

A víz útját (The Way of Water) 2024-től követik a további epizódok. A fejenként 250 millió dolláros költségvetésből készülő részek közül a negyedik és az ötödik felvonást egyszerre forgatják majd. Akkor viszont már valószínűleg nem a széria atyja, James Cameron ül a rendezői székben. A hatvanhét éves direktor az Empire magazinnak beszélt arról, hogy az Avatar filmek teljes embert kívánnak, neki azonban vannak más tervei is a jövőre nézve.

„Van még néhány izgalmas dolog, amit fejlesztek. Azt hiszem, idővel – nem tudom, hogy a harmadik vagy a negyedik rész után-e – át akarom adnia a stafétát egy rendezőnek, akiben bízom, hogy más dolgokkal foglalkozhassak, amik szintén érdekelnek. Vagy talán nem is. Nem tudom” – habozott Cameron. A bizonytalan nyilatkozat ellenére valószínűsíthető a váltás, ami nem volna példa nélküli.

empire-august-2022-avatar-wow-cover.jpg
(A kép forrása: Empire)

Cameron legutóbb az Alita esetében engedte át az irányítást Robert Rodrigueznek, miközben ő producerként és íróként közreműködött. A 2019-es disztópikus sci-fi alulmúlta a várakozásokat, igaz, ennek nem feltétlenül a rendezés színvonala az elsőszámú oka. Az Avatar esetében természetesen a történet ívét továbbra is ő szabná meg. „Mindent elmondhatok a mozivásznon a családról, a fenntarthatóságról, az éghajlatról, a természetről, a témákról, amik a való életben és a filmes karrieremben fontosak” – magyarázta abban a reményben, hogy a következő epizódok jegybevétele zöld utat enged majd a negyedik és az ötödik résznek. Ha sor kerül a váltásra, szerintetek ki lehet Cameron méltó utódja az Avatar széria élén?

Avatar: A víz útja

Visszatér az immár négy gyermeket, köztük három Na’vit és egy ember fiút nevelő Jake Sully és Neytiri, illetve megismerünk számos új karaktert. A folytatásban középpontba kerül a Metkayina nevű faj, akiket hüllőszerű vízi lényeken lovagolva láthatunk. A két főhőst ismét Sam Worthington és Zoe Saldaña alakítják, valószínűleg avatárként tér vissza az első rész antagonistája, Stephen Lang, új szerepben tűnik fel Sigourney Weaver, Kate Winslet pedig a fentebb említett Metkayina-klán vezérét, Ronalt formálja meg.